Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
torek, 2.6.2009

Video nadzor visoko temperaturne proizvodnje

SLOVENJ GRADEC, 1. 6. 2009 – V podjetju Kopa d.d., vodilnem slovenskem proizvajalcu poslovnih informacijskih sistemov za srednja in velika podjetja, so izvedli prvo v vrsti delavnic »KOPA rešitve s področja delovanja kamer v težkih pogojih dela!«. Delavnica je temeljila na primeru proizvodnega video nadzornega sistema v podjetju Metal Ravne, za valjanje ingotov pri temperaturi 1000 stopinj Celzija. Kopa bo v naslednjih delavnicah izvedla predstavitve za vsa slovenska podjetja z visoko temperaturno proizvodnjo kot so jeklarne, steklarne, elektrarne na ogenj, kemična podjetja, sežigalnice, toplarne, plinarne in cementarne.

 Z uporabo vizualizacije so si v Metal Ravne zagotovili natančno vodenje in vstavljanje ingotov v čeljusti stroja (lineali). Operater ima neposreden nadzor nad tehnološkim in proizvodnim procesom in s tem nad kakovostjo končnega izdelka. Poleg tega so skrajšali čas za ukrepanje ter možnost rekonstrukcije dogajanja v primeru nepravilnega delovanja stroja ali delovne nezgode.

V Metal Ravne s Kopinim video nadzornim sistemom nadzorujejo in upravljajo proces na težki progi za valjanje ingotov pri temperaturi 1000 stopinj Celzija ob prisotnosti korozivnih snovi in povečani prašnosti. Operater interaktivno spremlja in vodi proces prek štirih zaslonov z visoko kakovostjo slike. Pri tem so Kopini strokovnjaki uporabili rešitev za preprečevanje pojava sija zaradi toplotnega in IR sevanja razbeljenega ingota. Video zapis in podatki se shranjujejo v programski del sistema, ki omogoča oddaljeno spremljanje procesa ter pregledovanje za nazaj.

KOPA v svojih rešitvah uporablja tehnologijo za spremljanje proizvodnih procesov do temperature 2.400 stopinj Celzija. Poleg tega kupcem zagotavlja inštalacijski material, na primer visoko temperaturne priključne in napajalne kable (do 400 stopinj Celzija) in cevi za vodno hlajenje kablov.

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)