Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
sreda, 8.7.2009

Strateški informacijski sistem IBM Maximo za obvladovanje poslovnih sredstev v slovenščini

Slovenska podjetja in državne ustanove bodo lahko izboljšali obvladovanje svojih poslovnih sredstev in podpornih storitev s slovensko različico vodilnega informacijskega sistema za upravljanje sredstev IBM Maximo. Julija bo namreč slovenskim kupcem na voljo v celoti prevedena in lokalizirana najnovejša različica sistema IBM Maximo 7.1. Ta je bil zadnjih 12 let slovenskim kupcem na voljo le v omejenem prevodu, saj je zanj na lastno pobudo vse od različice 4.0 skrbela v slovenjgraška Kopa. Do slovenskih uporabniških vmesnikov, ki so bili pod Kopinim avtorstvom, so tako imele dostop le njene stranke. Nova različica IBM Maximo 7.1 pa je v celoti prevedena in lokalizirana s strani proizvajalca, in bo na voljo vsem dosedanjim in bodočim uporabnikom.    

„To, da je IBM prevzel prevajanje informacijskega sistema Maximo, je za Kopo veliko olajšanje, saj se bodo naši strokovnjaki lahko v celoti posvetili projektom uvajanja programske rešitve Maximo. V teh kriznih časih je potreba po obvladovanju sredstev in s tem povezanih storitev vedno večja, kajti le z učinkovito informacijsko podporo lahko na tem področju dosežemo prihranke. Prihranki pa se v nekaterih okoljih merijo v milijonih evrov ,“ je povedal Marjan Gobec, izvršni direktor prodaje v podjetju KOPA d.d.

Podpora za slovenski jezik je pomembna lastnost, saj ta sistem  uporabljajo zaposleni na različnih ravneh poslovanja ter z različno izobrazbo, znanjem tujih jezikov in poznavanjem strokovnega izrazoslovja. Po drugi strani pridobitev slovenskega prevoda kaže na pomembnost slovenskih implementacij tega sistema v svetovnem okviru, in da v Sloveniji nastajajo številne dobre prakse na področju obvladovanja poslovnih sredstev s sodobnimi informacijskimi sistemi, kot je Maximo.

„V Kopi smo prvi v Sloveniji in širši regiji pričeli uvajati informacijske rešitve za obvladovanje in vzdrževanje poslovnih in proizvodnih sredstev na osnovi sistema Maximo, tako da imamo že več kot 12 let izkušenj z izredno zahtevnimi projekti. V tem času smo postali tudi regijsko priznani strokovnjaki, kar nam omogoča, da svoje znanje na tem področju tudi izvažamo v tujino,“ je poudaril Gobec.

Številna domača podjetja bodo lahko z uporabo slovenske različice Maximo 7.1 izboljšala gospodarjenje s poslovnimi sredstvi, kar jim bo pomagalo povečati njihovo razpoložljivost in produktivnosti na vseh ravneh delovanja ter znižati stroške. Kot načrtujejo v Kopi, bodo novi Maximo v letošnjem letu ponudili vsem dosedanjim ter prihodnjim strankam na področju javne uprave, telekomunikacij, informacijskih tehnologij, elektrodistribucije, trgovine z energenti, proizvodnje električne energije, rudarstva, prehrambene industrije ter kovinske in lesno-predelovalne industrije.

Maximo 7.1 poleg podpore za slovenski jezik prinaša številne novosti in vzpostavlja enovito platformo za obvladovanje poslovnih sredstev, kar vključuje upravljanje z vsemi sredstvi organizacije, vodenje storitvenih centrov, obvladovanje nabave s podporo elektronskemu poslovanju, vodenje dela ter obvladovanje pogodbenih odnosov.

Več informacij o sistemu IBM Maximo dobite na spletnih straneh:
http://www.kopa.si/maximo.aspx

http://www-01.ibm.com/software/tivoli/solutions/asset-management/index.html
ftp://ftp.software.ibm.com/common/ssi/pm/br/n/tib14003usen/TIB14003USEN.PDF


Seznam Kopinih referenc na področju obvladovanja poslovnih sredstev dobite na spletni strani:
http://www.kopa.si/maximo/reference/slovenija.aspx
02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)