Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
torek, 5.1.2010

Akcija za povrnitev zaupanja v elektronsko pošto - brez spamaPred leti smo na nezaželeno elektronsko pošto, na kratko spam, gledali kot na moteč, vendar sprejemljiv stranski pojav uporabe elektronske pošte. S tem se nismo kaj prida ukvarjali, saj eno ali dve nezaželeni sporočili na dan, ki smo ju prejeli med kopico ostalih, nista predstavljali realno nobene motnje. Sčasoma so se stvari obrnile, t.i. spamerji so postali pametnejši, izrabljati so začeli razne napredne metode za pošiljanje svojih sporočil in okoli spama ustvarili pravo industrijo. Posledice smo občutili predvsem uporabniki elektronske pošte, oziroma jih občutimo še danes.

Glede na podatke številnih raziskovalnih podjetij naj bi imela podjetja zaradi posledic spama na letni ravni kar 1.000 dolarjev stroškov na zaposlenega. Pri spamu namreč ne gre zgolj za izgubo časa zaposlenih, ki ga porabijo za pregledovanje in odstranjevanje neželenih sporočil, temveč tudi za motnjo v delovnem procesu, ki lahko vpliva na zmanjšanje storilnosti. Ne smemo pa pozabiti na zoževanje pasovne širine in povečane porabe tehničnih virov.

Prav zaradi teh skrb vzbujajočih dejstev, smo se v Kopi odločili, da poslovnim uporabnikom priskočimo na pomoč pri boju z nezaželenimi sporočili. Zato smo pripravili posebno ponudbo, s katero smo omogočili 14-dnevno testno uporabo visoko zmogljive strojne rešitve za zaščito pred nezaželeno e-pošto vodilnega svetovnega proizvajalca CISCO. V sklopu te ponudbe poskrbimo tudi za namestitev in nastavitev naprave za preprečevanje nezaželene pošte in virusov CISCO Spam & Virus Blocker. V samo 14 dneh boste lahko dodobra spoznali, kakšne so prednosti dela brez nezaželenih e-poštnih sporočil in ponovno pridobili zaupanje v elektronsko pošto.

Avtor: Gregor Kavšček, sistemski inženir (Cisco SMBE) v KOPA d.d.
02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)