Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
sreda, 3.2.2010

Oddaljen nadzor nad dogodki z rešitvami HW group

Rešitve za oddaljen nadzor nad dogodki HW group omogočajo spremljanje za nekatera delovna okolja vitalnih podatkov, kot so sprememba temperature, izliv vode, prekinitev električnega napajanja ali kontrola pristopa.

Rešitve ki temeljijo na HW group produktih se lahko uporabijo za nadzor dogodkov v različnih prostorih, kjer se uvaja nazdor nad delovnim okoljem:
  • v pekarnah za nadzor nad procesom proizvodnje z razlogom optimizacije ali HACCP certificiranja
  • v sistemih zamrzovalnih omar za nadzor temperature ter optimizacijo porabe električne energije ob zapiranju njihovih vrat
  • v predelovalni industriji hrane za nadzor nad dogodki in kreiranjem HACCP poročil
  • v supermarketih za optimizacijo porabe električne energije v zamrzovalnih skrinjah
  • v bolnicah za nadzor zaloge zdravil ter krvnih produktov in alarmiranje ob odpovedi sistemov
  • v farmaciji za zagotavljanje ustreznega hranjenja farmacevtskih proizvodov

Nadzor v podatkovnih središčih

S takšnim nadzornim sistemom v Kopi omogočamo nadzor različnih zunanjih dogodkov, ki vplivajo na delovanje strežnikov: povečanje temperature, izbruh požara, povečanje relativne vlažnosti v zraku, izliv vode ter prekinitev električnega napajanja.


Nadzorni sistem takoj obvesti  vzdrževalce strežnikov v primerih, ko so ogroženi osnovni pogoji za delovanje strežnikov. Pri povišanju temperature v strežniških sobah se namreč lahko zgodi, da se strežniki ugasnejo. V takšnih primerih je strežnike potrebno ponovno zagnati ročno, kar lahko povzroči, da se IT-sistemi ne odzivajo daljši čas, zaradi česar lahko nastane velika poslovna škoda.

V Kopi ponujamo tudi rešitev nadzora pristopa bodisi do strežniške sobe bodisi do določene strežniške omare. V sistemu za nadzor pristopa se vsi dostopi beležijo ter opremijo z video posnetki iz nadzornih kamer. Ko oseba odpre vrata strežniške sobe nadzorni sistem usmeri nadzorno kamero v vrata in jih posname. Isto velja za vrata na strežniški omarici ali samo odpiranje ohišja strežniške omarice. Evidentirani zapisi o dostopih se z videoposnetki shranijo v podatkovno zbirko za kasnejšo analizo in vpogled nad dostopi.

Ena naprava za več nadzora

Z napravo Poseidon 3266 vzpostavimo  nadzor nad odprtimi vrati, temperaturo ter relativno vlažnostjo v zraku. Kadarkoli se vrata odprejo, se pošlje obvestilo po elektronski pošti, preko protokola SNMP, ali pa se obvestilo prikaže na spletnem uporabniškem vmesniku. Na ta način se zmanjša verjetnost nastanka kvarnih dogodkov, na primer če se pozabijo zapreti vrata strežniške omarice. V takšnem primeru se namreč oprema pregreje, omogoči pa se tudi nedovoljen dostop.


Glavne prednosti rešitev na osnovi naprave Poseidon so: takojšen alarm ob dostopu do strežniške omarice, shranjena zgodovina dostopov do strežniške sobe, nadzor temperature v sobi preko spleta ter sprejem pravočasnih opozoril ob povišanju temperature.

V primeru, da bi želeli več  podrobnosti, vam je na voljo naš  svetovalec, g. Branko Sušec, e-naslov: branko.susec@kopa.si, telefon: 02 88 39 753.
 


02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)