Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
sreda, 31.3.2010

Cisco EXPO 2010 – trendi omrežne varnosti

Računalniška omrežja danes ponujajo mnogo več, kot le prenos podatkov iz točke A v B. Dejansko so postala sestavni del vsakega informacijskega sistema, zato njihova učinkovitost in varnost pomembno prispevata h končni kakovosti storitev IT.
 
Konferenca Cisco EXPO 2010 je potekala v Portorožu, od 11. do 12. marca. V znamenju slogana »See beyond, move beyond« so bili predstavljeni zadnji dosežki na področju omrežne varnosti, brezžičnih omrežij in združenih komunikacij ter druge novosti pri omrežnih tehnologijah. Dogodek je bil tudi dobra priložnost, da smo strokovnjaki izmenjali izkušnje in poglede na obsežno problematiko računalniških omrežij.

Zlasti aktualne so bile vsebine s področja varnosti. Predstavljene so bile metode in rešitve za varovanje brezmejnih omrežij (borderless network), kjer je Cisco podal svojo novo vizijo varovanja  in prikazal delovanje rešitev za celovito varovanje posameznih segmentov omrežja (končnih naprav, podatkovnega centra, izvajanje varnostne politike...). Spoznali smo tudi Ciscov varnostni sistem SIO (Cisco Security Intelligence Operations), ki uporabnikom zagotavlja proaktivno varovanje omrežij pred novimi in vedno bolj kompleksnimi varnostnimi grožnjami.Med predstavljenimi novostmi je bil izpostavljen tudi sistem za varovanje omrežij pred virusi in neželeno pošto Cisco IronPort Web Security. Ta uporablja dinamično kategoriziranje URL naslovov in najbolj napredne tehnologije za filtriranje spletnih vsebin, podkrepljene z globinsko korelacijo varnostnih groženj. Rešitev zelo dobro filtrira neželeno e-pošto, saj so analize pokazale, da ima naprava manj kot eno napačno kategorizacijo na milijon sporočil.Na področju brezžičnih rešitev, so bile predstavljene Ciscove smernice razvoja. Prikazana je bila rešitev implementacije brezžičnega dostopa v obstoječe omrežje, prednosti novega standarda 802.11n, ki omogoča prenos podatkov do 300 Mbit/s. Predstavljeni so bili krmilniki za upravljanje z lahkimi brezžičnimi dostopovnimi točkami, ki omogočajo upravljanje le teh centralno, z enega mesta.

Avtor: Gregor Kavšček, univ. dipl. ing. rač., sistemski inženir (Cisco SMBE)

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)