Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
sreda, 5.5.2010

S podporo za namizja linux do nižjih skupnih stroškovPrehod na aplikacijski strežnik Oracle IAS 11g uporabnikom Kopinih poslovnih rešitev omogoča izrabo prednosti odprtokodnih operacijskih sistemov linux in uporabniških aplikacij. Novost, ki omogoča delovanje aplikacij na osnovi strežnika Oracle IAS 11g v linuxu, je uporaba standardnega javanskega okolja za namizja JRE 1.6. To okolje namreč omogoča delovanje spletnih poslovnih rešitev, kot so Kopine, na računalnikih, kjer so nameščeni vsi najbolj pogosto uporabljeni operacijski sistemi, na primer Microsoft Windows 7, Vista in XP, linux (Ubuntu, Red Hat/Fedora, SUSE,...) in MAC OS X.

Z uporabo brezplačnih odprtokodnih operacijskih sistemov linux, kot sta Ubuntu in Fedora, na delovnih mestih, kjer niso zahtevani lastniški programi, vezani na uporabo okolij Microsoft (pisarniško poslovanje, skupinsko delo, vodenje projektov, CAD/CAM...) si podjetja zagotovijo uporabniška namizja brez plačevanja licenc. Uporaba Kopinih rešitev na operacijskih sistemih linux je smiselna predvsem na delovnih mestih, kjer uporabniki poleg poslovnega informacijskega sistema pa e-pošte ter interneta ne uporabljajo drugih aplikacij, na primer v proizvodnji ali skladiščih. Po drugi strani nova generacija Kopinih aplikacij, ki temelji na Oracle 11g, omogoča uporabo linuxa tudi na drugih delovnih mestih, saj podpira odprtokodne pisarniške aplikacije, kot je OpenOffice in KOffice, ter IBM Symphony. Izvoz podatkov, ki je bil prej omejen na Excellove datoteke, je namreč možen tudi v njihove urejevalnike preglednic, ki so brezplačni. Naslednja pomembna novost je izdelava slovenskih izpisov v formatu .pdf brez zahteve po namestitvi lastniških črkopisov Adobe.

Uporaba okolja JRE 1.6 pomeni prednost tudi za sistemske skrbnike, saj bistveno poenostavlja upravljanje s konfiguracijami ter nastavljanje in posodabljanje programske opreme. Podprti so tudi 64-bitni operacijski sistemi, kar zagotavlja delovanje tudi na visokozmogljivih delovnih postajah oziroma strežnikih s 4 GB in več delovnega pomnilnika RAM.
02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)