Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
petek, 4.6.2010

Upravljanje informacijske infrastrukture z Microsoftovimi rešitvami

Letošnja NT konferenca je podala prerez zadnjih dosežkov Microsofta na področju poslovnih rešitev. Med poudarki je bila predstavitev zbirke orodij Microsoft System Center za osrednji nadzor celotnega računalniškega sistema ter proaktivno odpravljanje napak v delovanju. „Ta zbirka orodij omogoča sistemskim skrbnikom učinkovit nadzor delovanja posameznih procesov, vodenje popisov strojne in programske opreme, avtomatizirano, lažje in hitrejše upravljanje IT infrastrukture ter merjenje uporabe posameznih aplikacij,“ je povedal Primož Kos, svetovalec v KOPA d.d. Na tak način podjetja bolje obvladujejo svojo informacijsko infrastrukturo, optimizirajo vzdrževalne stroške z vpeljavo avtomatizacije vzdrževalnih del, skrajšajo čas lociranja in odpravo napake.

Zbirka orodij Microsoft System Center je sestavljena iz večih produktov, med katerimi sta še posebej zanimiva System Center Configuration Manager, namenjen avtomatizaciji namestitev operacijskih sistemov in aplikacij, in Operations Manager, ki nam omogoča celoten pregled nad IT infrastrukturo in spremljanje delovanja ključnih aplikacij (AD, DHCP, DNS, Exchange, SQL, IIS,  …) ter strojne in mrežne opreme (strežniki, diskovna polja, mrežna oprema,…). V zbirki se najdejo še drugi produkti za lažje delo in upravljanje z virtualnimi strežniki, nudenje »help deska« in upravljanje arhiviranja.

System Center Configuration Manager poenostavlja vrsto rutinskih skrbniških opravil in omogoča namestitev operacijskega sistema na računalnik brez vpisovanja gesel, samodejno namestitev uporabniških programov, gonilnikov in poskrbi za vključitev računalnika v domeno. „Računalnik, ki smo ga skonfigurirali s Configuration Managerjem samo prižgemo in ga zaženemo z mreže, vse ostalo naredi sam. V  roku pol ure imamo pripravljen računalnik za delo z vsemi aplikacijami, ki jih potrebuje določeno delovno mesto,“ je še pojasnil Dejan Kašnik, specialist za strojno opremo v KOPA d.d..

Za nadziranje procesov celotne IT infrastrukture, od najnižjega mrežnega nivoja do poslovnih aplikacij, se uporablja Microsoft System Center Operations Manager. Omogoča nam grafični prikaz celotnega IT okolja in njegovo delovanje po funkcionalnostih ter medsebojne odvisnosti. Odzivni čas za odpravo napak se tako zelo zmanjša. Ob napaki imamo možnost »drildowna« za določeno aplikacijo vse do njenih najnižjih gradnikov. Tako lahko hitro odkrijemo vzrok nedelovanja posameznega dela IT infrastrukture. Posebnost tega orodja je tudi prepoznavanje posameznih delov storitev in povezovanje le teh v celoto.
 
KOPA ima dolgoletne izkušnje s področja upravljanja informacijske strukture. Svojim partnerjem ponuja storitve celovitega nadzora in upravljanja informacijskega sistema, ki vključuje ves proces, od proučevanja sistema do izvedbe vseh funkcionalnosti Microsoft System Center orodij, ki so prilagojene potrebam določene stranke. Poleg celotnega nadzora sistema uvedejo še varnostno politiko, ki drastično zmanjša število okvar pri uporabnikih in posledično v kombinaciji z Microsoft System Center orodji tudi minimalni čas za odpravo napak.
02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)