Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
petek, 18.3.2011

Nadzor čiščenja ingotov v Acroniju

KOPA bo v podjetju Acroni, d.o.o., izvedla video nadzor odstranjevanja škaj na železnih in  jeklenih ingotih v potisni peči.V železarni Acroni pri segrevanju železnih in jeklenih ingotov v potisni peči, zaradi visoke temperature in velikega kontrasta svetlobe, zaposleni ne morejo nadzorovati postopka odstranjevanja škaj. Gre za postopek odstranjevanja neželenih ostankov železa in drugih primesi, ki nastanejo na površini pri segrevanju obdelovancev na temperature od 900 do 1000 stopinj Celzija. Škaje s površine ingotov odstranjujejo na transportni progi z uporabo mehanskega čiščenja, pri čemer je čas čiščenja določen na osnovi dobre prakse. Posledice neustreznega čiščenja oziroma prevelika prisotnost škaj se zaradi pomanjkljivega nadzora lahko opazi šele v nadaljnji obdelavi, po valjanju. Pojavi se v obliki vtisa nečistoč v površino obdelovanca, v primeru prekomernega vtisa pa je potrebno obdelovanec vrniti v osnovno fazo pridelave, v topilnico, kar ustvarja dodatne stroške proizvodnje in časovne zmude pri uresničevanju planov.

Rešitev nadzora čiščenja s pomočjo vizualizacije

V Kopi so Acroniju na podlagi lastnega razvoja in znanja ponudili nadzorno rešitev, v kateri so predvideli uporabo video nadzornih kamer za težke delovne razmere in ekstremne svetlobne pogoje. Rešitev nadzora procesa čiščenja škaj so izvedli na osnovi visoko zmogljivih »anti blooming« kamer in s tehnologijo zajema slike PIXIM DPS, ki so hlajene z industrijsko vodo in zrakom. Rešitev zagotavlja brezhibno delovanje ter dosega čisto in visoko razpoznavno sliko pri velikih kontrastnih razmerjih ter pri visokih temperaturah in prašnosti, saj je z njo možno prepoznavati škaje do velikosti vodnih kapljic na površini, ki je žarjena do belega. Proces se spremlja v realnem času, na visoko ločljivem LCD monitorju. Poleg tega si lahko vsi dogodki pretvorijo v digitalno obliko in shranijo na disk ali trak za oddaljen pregled nad trenutnim dogajanjem oziroma za revizijo kvarnih dogodkov.

Prednosti

V Acroniju bodo s Kopino videonadzorno rešitvijo vzpostavili nadzor nad delovnim postopkom odstranjevanja škaj, ki jim bo v primeru prevelikega ostanka nečistoč omogočil vračanje ingotov v ponoven postopke čiščenja oziroma izločanje iz nadaljnjega proizvodnega proces. S tem bodo v železarni optimizirali proizvodni proces, zmanjšali izmet ter znižali stroške proizvodnje.
02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)