Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
petek, 18.3.2011

Cisco EXPO 2011

Letošnja, deseta jubilejna konferenca Cisco EXPO, z naslovom „Sodelovanje in virtualizacija brez meja“,  je potekala 10.in 11. marca, v Portorožu. Dogodek, ki so se ga udeležili tudi Kopini strokovnjaki za računalniška omrežja in informacijsko varnost, je s številčno obiskanostjo in kakovostnimi in aktualnimi vsebinami izpolnil sloves največjega dogodka s področja računalniških komunikacij v Sloveniji.

Obiskovalci so pridobili celovit pregled nad tehnološkimi novostmi in trendi na področju omrežnih tehnologij. Med drugim so bile predstavljene novosti na brezmejnih omrežjih (boarderless network), katerih filozofija je varno povezovanje od koderkoli in kadarkoli ter s katerokoli napravo. Posebno zanimiva je nova brezžična tehnologija Clean Air, ki skrbi, da med brezžičnimi dostopovnimi točkami in motilnimi elementi (na primer mikrovalovne pečice, signali bluetooth ...) ne prihaja do interferenc. Predstavljene so bile nove tehnike varovanja omrežja pred neželeno e-pošto, pa tudi zmožnosti za migracijo na nov omrežni protokol Ipv6.

Poleg zanimivih predavanj, praktičnega prikaza delovanja različnih naprav je bilo pestro tudi družabno dogajanje, saj je na koncu prvega dne sledila tradicionalna zabava.

Več informacij o konferenci: http://www.cisco.com/web/SI/expo2011/index.html#~Prva_stran
02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)