Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
četrtek, 21.4.2011

Prenos slovenskih izkušenj pri uvedbi standarda HACCP poučen za srbska podjetjaKOPA je izvedla strokovno srečanje menedžerjev iz prek 20 srbskih predelovalcev in proizvajalcev prehrambenih izdelkov na temo uvedbe standarda HACCP.

Poslovanje v skladu s standardom HACCP, ki obravnava vodenje celotnega procesa od proizvodnje do dobave hitro pokvarljivih prehrambenih izdelkov, bo v Srbiji še letos postal obvezen za vsa proizvodna podjetja v mesni, mlekarski in drugi prehrambeni industriji. Na srečanju so predstavili potrebne ukrepe za uspešno uvedbo tega zahtevnega razvojnega koraka, dobro prakso podjetja Celjske mesnine ter informacijsko podporo pri spremljanju poslovanja in proizvodnje v prehrambnih podjetjih z rešitvami KOPA. Srečanje so v Kopi organizirali skupaj s strateškim partnerjem za srbsko tržišče, podjetjem Key IT.

KOPA v Sloveniji sodeluje s proizvajalci najbolj prepoznavnih blagovnih znamk. Svoje rešitve poslovnih problemov, s katerimi so se srečevali pri uvedbi tega standarda v poslovanje pa tudi pri nadaljevanju razvoja informacijske podpore v smeri celovite sledljivosti proizvodnje že prenašajo tudi na regijska tržišča. „V Kopi smo bili presenečeni nad odzivom srbske prehrambene industrije, da jim predstavimo naše dobre prakse pri vodenju sistema HACCP, kar pomeni, da zaupajo našim dobrim praksam in izkušnjam, ki smo si jih na tem zahtevnem področju nabrali skupaj s priznanimi slovenskimi proizvajalci,“ je povedal Tomislav Ogorevc, vodja prodaje KOPA ERP.   

Izzive pri uvajanju standarda HACCP je predstavil eden vodilnih slovenskih strokovnjakov Primož Mokorel  (Utilitas s.p.).  Marko Založnik, direktor komerciale iz Celjskih mesnin pa je predstavil projekt celovite informatizacije proizvodnega procesa, ki so ga v minulih treh letih izvedli v sodelovanju s podjetjem KOPA. „Brez takšnega proizvodnega in poslovnega informacijskega sistema ostrim zahtevam standarda IFS ne bi mogli zadostiti,“ je poudaril Založnik. IFS standard je bil razvit za potrebe trgovcev na drobno in na debelo (npr. cash & carry), ki prodajajo prehrambne proizvode lastne blagovne znamke. IFS lastnikom blagovne znamke omogoča izpolnjevanje zakonodajnih zahtev glede varnosti živil, za proizvajalce proizvodov pa predstavlja enoten in transparenten standard s konkretnimi pričakovanji kupcev glede visoke varnosti živil.

Kopini strokovnjaki so predstavili poslovni informacijski sistem za celovito vodenje poslovanja in proizvodnje v prehrambeni industriji, ki omogoča uresničevanje najvišjih zahtev kupcev glede varnosti in sledljivosti živil. Veliko zanimanje je požela tudi Kopina rešitev za poslovno odločanje s poudarkom na spremljanju proizvodnih in logističnih procesov od prejema surovin do dobave končnih izdelkov na prodajne police.

Več informacij o rešitvah KOPA ERP:
Tomislav Ogorevc, vodja prodaje KOPA ERP (tomislav.ogorevc@kopa.si)

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)