Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
nedelja, 8.5.2011

NAPOVEDUJEMO DOGODEK, 19. maj 2011, MONS Obvladovanje proizvodnje s takoj merljivimi učinki

Informacije iz proizvodnje s časovnim zamikom niso več sprejemljive. Obvladovanje časa v proizvodnji vam nudi še neizkoriščene
konkurenčne prednosti.

 

Želite obvladovati stroške proizvodnje v realnem času in s tem dosegati boljše rezultate, imeti možnost ukrepanja pravočasno – še preden  pride do izmeta, reklamacije, zamude oz. nezadovoljstva kupcev in lastnikov ?

19. maja 2011 organiziramo v Kongresnem centru MONS brezplačni izobraževalni dogodek na temo »Obvladovanje proizvodnje s takoj merljivimi učinki«, kjer boste dobili odgovore na marsikatero vprašanje iz tega področja. Na primerih iz prakse vam bomo pokazali kakšne rezultate danes prinaša napredno obvladovanje proizvodnje. Bodite tudi vi korak pred konkurenco!

Dobili boste ideje, ki jih lahko že naslednji dan uporabite v podjetju za izboljšanje učinkovitosti.

URNIK DOGODKA in VSEBINA PREDAVANJ:

9:00 – 9:30   Sprejem pred predavalnico Šubic in »okrepčilo« pred začetkom
9.30 – 9.40   Pozdrav direktorja - Bernard Osvald KOPA d.d.
9.40 – 11.40 Tematska predavanja


Janez ZALETEL, Rok AREH-T ehnologija RFID (Radio frekvenčna identifikacija) in standardi označevanja GS1 EPC
Kaj vse pa se skriva pod to kratico? Je RFID način identifikacije predmetov/izdelkov uporaben tudi v proizvodnih organizacijah? Kakšni so standardi označevanja EPC(ElectronicProductCodeTM) in ali jih sploh potrebujemo? Predstavili bomo tudi stanje uporabe tehnologije RFID in standardov označevanja GS1 EPC v Sloveniji in svetu.


Miran REBERNIK -
Obvladovanje časa v proizvodnji podjetja AKERS VALJI RAVNE d.o.o. (Time management)
Spremljanje aktivnosti na delovnih centrih prek mobilnih terminalov ponuja srednjemu nivoju neposredne informacije o uresničevanju proizvodnega načrta. Ker so podatki že v izhodišču v digitalni obliki, jih lahko enostavno vključimo v sistem za poslovno obveščanje, ki prodajalcem, tehnologom in vodstvu omogoča spremljanje učinkovitosti, izkoriščenosti proizvodnih zmogljivosti in človeških virov ter spremljanje anomalij v proizvodnji za nadaljnjo optimizacijo virov, povečanje produktivnosti in izboljšanje dela s strankami.

Branko Razgoršek  - Obvladovanje proizvodnje (praktični primeri uspešnih proizvodnih podjetij)
Brezpapirno posredovanje dokumentacije na delovni center
(v zadnjem trenutku lahko zamenjamo nalogo).
Spremljanje zaključenosti posameznih faz (operacij) v proizvodnji in obvladovanje medfaznih zalog
(vsako motnjo v sistemu lahko začnemo takoj odpravljati in vedno vemo, do kakšne faze je kaj zaključeno kar omogoča bistveno bolj natančno napovedovanje izplena in ukrepanje).
Obvladovanje časa v proizvodnih podjetjih  (pogledali si bomo nekaj konkretnih primerov iz prakse).
Napredne – dinamične  analize zbranih podatkov vedno in povsod
(tudi na vašem telefonu).

11:40 -  12:00 Zaključek dogodka


SVOJE ZNANJE IN IZKUŠNJE BODO Z VAMI DELILI:

Janez ZALETEL, svetovalec za EPC/RFID, GS1 Slovenija
Janez deluje v Zavodu za identifikacijo in elektronsko izmenjavo podatkov - GS1 Slovenija in je zadolžen za področje EPC/RFID. Pripravil in izvedel je vrsto predstavitev aktivnosti svetovne organizacije GS1 tako v podjetjih končnih uporabnikov kot tudi na različnih strokovnih prireditvah.  Po preteklih izkušnjah izhaja iz IT okolja (SKB, Sportina Group, Merkur), kjer je deloval v različnih vlogah – od razvijalca do izvršnega direktorja. Je predsednik SLO društva uporabnikov Oracle programske opreme– SIOUG.


Rok AREH, direktor RFID d.o.o.
Rok je direktor mladega uspešnega podjetja. V svoji profesionalni karieri je deloval na področjih tehnologije, proizvodnje, kakovosti, nabave, prodaje in stroškovne optimizacije. Iz omenjenih področij razpolaga z znanji iz industrializacije, sodelovanja s ključnimi kupci in projektnega vodenja, ki jih je pridobival in nadgrajeval tudi z ustrezno izbiro usposabljanj in sicer iz področja organizacije, projektnega vodenja, vodenja kontrolinga in programa Six sigma.  Sodeloval je pri mnogih uspešnih projektih, med njimi Projekt RFID Johnson Controls SG, Kontrola kakovosti Grammer, HACCP monitoring, projekt Javna E točka, Uvedba HACCP opreme pri 500 kupcih ter mnogih drugih.


Miran REBERNIK, direktor AKERS VALJI RAVNE d.o.o.

Miran Rebernik, član ožjega poslovodstva skupine AKERS in  direktor divizije specialnih valjev uspešno vodi proizvodnja podjetja v mednarodnem okolju že 6 let. Akers Valji Ravne so eno izmed  proizvodnih podjetij, kjer je njihov največji poudarek na zniževanju stroškov, povečevanju učinkovitosti,  kratkih  pretočnih časih  izdelave valjev,  pravočasnih dobavah z ustrezno  kvaliteto in tehnično podporo pri njihovih kupcih. Ob optimizaciji proizvodnje, njenem spremljanju in ob podatkih, ki jih dobijo, se lahko pravočasno in kvalitetno odločajo.
Miran Rebernik, človek, ki vam bo pojasnil, kako brez večjih investicij in hudih naporov vaš posel napravite bolj dobičkonosen.


Branko RAZGORŠEK, svetovalec za razvoj proizvodnih rešitev  KOPA d.d.

Branko je vsebinsko poznavanje proizvodnje problematike prinesel v Kopo iz enega od največjih slovenskih proizvodnih podjetij. V zadnjih 20 letih s svojim tehničnim in vsebinskim znanjem soustvarja rešitve za proizvodnja podjetja. Aktivno dela na razvoju inovativnih rešitev, ki temeljijo na sodobnih tehnologijah.

INFORMACIJE IN PRIJAVA:
Prijave sprejemamo do zasedenosti kapacitet (na razpolago je le 54 sedežev).
Pokličite na tel. 02 88 39 700 ali pošljite e-mail na: marketing@kopa.si.

P.S. Udeleženci izobraževalnega dogodka dobite »voucher« za brezplačni obisk RFID laboratorija v Gradcu, kjer si boste na 800 m2ogledali testno delovanje RFID tehnologije za konkretne primere (pakiranje, zlaganje palet, mesta označevanja,…).

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)