Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
torek, 13.9.2011

Poenostavljena priprava proizvodne dokumentacijeProizvajalci, ki si želijo čimbolj vitkega poslovanja, iščejo optimizacijske potenciale na vseh ravneh poslovanja, v različnih poslovnih in delovnih procesih.
V podjetju PURO TEHNIKA d. o. o. so razširili elektronsko poslovanje v proizvodnji in še dodatno skrajšali čas za rutinska dela, kot je priprava in zbiranje proizvodne dokumentacije. Avtomatizacijo sprejema naročil iz sistema SAP glavnega naročnika Rolf Benz in prenosa v proizvodni informacijski sistem KOPA so namreč nadgradili še z izpisom proizvodne dokumentacije na klik. “Najnovejša poenostavitev pri pripravi proizvodnje omogoča, da se s pritiskom na en sam gumb zbere in izpiše vsa ustrezna dokumentacija, ki je povezana z določenim delovnim nalogom,” je povedal Domen Ocepek, vodja SW oddelka v Kopi. Ta na videz drobna izboljšava pohitri pripravo dokumentacije za proizvodnjo, saj planerju ni treba iskati dokumentov po datotečnem sistemu in jih posebej tiskati.

Vsi dokumenti, ki se nanašajo na določeno naročilo, na primer načrti CAD, so povezani z delovnim nalogom prek številke delovnega naloga. Kopin program jih na zahtevo nalogodajalca ob izpisu delovnega naloga samodejno prikliče in jih pošlje na tiskalnik. Kot je še povedal Ocepek v Kopi skupaj s Puro Tehniko načrtujejo celovito elektronsko izvedbo postopka, tako da bi delovne naloge, načrte in druge dokumente pošiljali neposredno na delovne centre, kjer bi jih delavci pregledovali kar v elektronski obliki, prek terminalov, občutljivih na dotik. S tem bi še dodatno pohitrili in poenostavili distribucijo proizvodne dokumentacije ter pridobili vrsto drugih zmožnosti, kot je vodenje časa izvedbe delovnega naloga ter spremljanje zaključenosti posameznih proizvodnih faz.

Več informacij: Domen Ocepek (domen.ocepek@kopa.si)

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)