Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
torek, 13.9.2011

Učinkovita komunikacija na ravni oddelka

Zaposleni v oddelkih kot sta proizvodnja ter skladišče velikokrat na računalnikih nimajo dostopa do elektronske pošte, saj je oddelčni računalnik ponavadi namenjen izključno delu z informacijskim sistemom. Uporabniki so tako prikrajšani za zmožnosti elektronske komunikacije in s tem za kakovostno sodelovanje znotraj delovne skupine.

KOPA je za izboljšanje obveščenosti delovnim skupinam oziroma uporabnikom iste aplikacije v KOPA ERP (skladišče, proizvodnja, komerciala ...)omogočila izredno enostaven in učinkovit način obveščanja. Gre za sistem, ki izkorišča prednosti spletnih tehnologij ter zunanjega izvajanja storitev programske opreme ( t.i. cloud computing ali računalništvo v oblaku). Prek Kopine rešitve, ki v resnici deluje na oddaljenem sistemu, bodisi v zasebnem ali javnem oblaku, uporabniki do sistema za obveščanje dostopajo s pritiskom na gumb znotraj njihove osnovne aplikacije v KOPA ERP. S priročnim spletnim programčkom lahko preberejo ali vpišejo obvestila, ki so v povezavi z njihovo službo, na primer puščajo pomembne informacije za kolege v naslednji izmeni, se obveščajo o dogodkih v povezavi s kupci oziroma dobavitelji in podobno. V praksi gre za razna obvestila, ki se jih po vsebini in dolžini ne vpisuje v poslovni informacijski sistem. Obvestila so na voljo vsem uporabnikom iste aplikacije, lahko pa se dostop do njih omogoči tudi drugim uporabnikom, na primer iz drugih oddelkov. Uporabnik je o novem obvestilu obveščen samodejno, in sicer z utripanjem gumbka za dostop do obvestilnega sistema.

Prednost takšnega načina sporočanja je, da uporabniki komunicirajo znotraj osnovnega delovnega okolja, ne izgubljajo časa z odpiranjem drugih programov, na primer Outlooka,  in ne zapuščajo svojega delovnega mesta zaradi dela z elektronsko pošto na drugem računalniku. Poleg tega se s takšnim pristopom bistveno zmanjšajo prekinitve dela, saj uporabniki dobivajo le obvestila, ki so v povezavi z njihovim delom oziroma poslovnim procesom.

Več informacij: Domen Ocepek (domen.ocepek@kopa.si)

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)