Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
ponedeljek, 14.11.2011

15 let Kopinih uspehov pri izboljšavah vzdrževanja

KOPA vse od leta 1996 tlakuje pot informatiki v vzdrževanju, s čimer  prispeva k produktivnosti v nacionalnem gospodarskem ter institucionalnem sektorju.

Letošnjo jesen KOPA praznuje 15 letnico podpisa pogodbe, s katero je slovenskim podjetjem in organizacijam ter še posebej oddelkom za vzdrževanje, odprla pot do sodobnega informacijsko vodenega dela na platformi IBM Maximo. Sedaj se Kopini največji dosežki kažejo v kakovosti in zanesljivosti nekaterih storitev, ki jih koristi praktično vsak v Sloveniji, ter v povečanju produktivnosti in dodane vrednosti nekaterih ključnih gospodarskih stebrov.

Kopini strokovnjaki so v rešitve za upravljanje in vzdrževanje vložili že več kot 50 človek-let izkušenj, pri čemer so njihovi dosežki, še posebej v rudniški dejavnosti, že referenčni v svetovnem merilu. Naprave in objekti, ki jih vzdržujejo s pomočjo sistema IBM Maximo pozna praktično vsak državljan – hidroelektrarne na Dravi, Savi in Soči, Termoelektrarna Šoštanj, več kot 350 bencinskih črpalk, Premogovnik Velenje, celotno visokonapetostno prenosno omrežje z daljnovodi v skupni dolžini več kot 2.500 kilometrov ter 24 razdelilno-transformatorskih postaj.

“S partnerstvom za IBM Maximo smo odprli novo poglavje v Kopini bogati zgodovini. Nihče si tedaj ni mogel predstavljati tudi s kakšno odgovornostjo se srečujemo,” je povedal Vinko Jelenko, vodja progama Maximo v KOPA d.d. “Z rešitvami, ki smo jih implementirali in zanje skrbimo, naši uporabniki namreč danes vzdržujejo več kot sto milijard evrov vredno premoženje ter vodijo evidenco, tehnične podatke ter ključne procese na področju upravljanja in vzdrževanje za več sto tisoč različnih sredstev, naprav in komponent.”

Poleg energetskega sektorja, KOPA pomaga pri upravljanju in vzdrževanju sredstev tudi v proizvodnih in trgovskih podjetjih ter v javni upravi. Rešitev IBM Maximo in s tem povezane storitve uporabljajo tudi na Ministrstvu za javno upravo RS, za upravljanje z IT-opremo in storitvami vseh upravnih enot ter vedno več ministrstev in državnih organov. KOPA je v zadnjih 15 letih implementirala in razvijala celovite vzdrževalske rešitve ter svetovala tudi na projektih v tujini - Švici, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem - trenutno pa kot implementacijski partner za IBM Maximo deluje tudi v največjem bolgarskem rudniku zlata in bakra Čelopeč.

Oglejte si letošnji Kopin bilten MAXIMO, kjer predstavljamo zadnje rešitve in dobre prakse (klik na sliko). 

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)