Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
četrtek, 10.11.2011

ORACLE Openworld 2011: prihodnost poslovnih aplikacij je v oblačnih sistemih

KOPA se je udeležila osrednjega svetovnega dogodku družbe Oracle, ki je potekal v San Franciscu od 2. do 6. oktobra, na katerem so predstavili vrsto dosežkov na področju razvoja in upravljanja poslovnih aplikacij v oblakih.

Največjo Oraclovo konferenco doslej so med več kot 45.000 udeleženci obiskali tudi trije Kopini srtokovnjaki s področja poslovnega informacijskega sistema KOPA ERP, rešitve za poslovno obveščanje KOP BI ter kadrovskega informacijskega sistema KOPa HRM. Kot je povedal Domen Ocepek je bil letošnji Openworld resnično globalen dogodek, saj se je na njem zvrstilo prek 1000 delavnic, seminarjev in posvetov. Na dogodku so bile po eni strani prikazane najnovejše tehnologije za danšnje in prihodnje poslovanje po drugi pa je omogočil izmenjavo informacij ter pretok znanja med udeleženci, kar je bilo po Ocepkovem mnenju še posebej pomembno zaradi potrjevanja pravilnosti lastnih odločitev glede razvojnih usmeritev. “Zagotovo bomo v Kopi pridobljeno znanje vgrajevali v Kopine rešitve in pri načrtovanju novosti upoštevali te smernice ter trende,” je poudaril Ocepek.   

Med glavnimi novostmi letošnjega ORACLE Openworld 2011 je zagotovo infromacijska rešitev za upravljanje poslovnih sistemov Oracle Enterprise Manager 12c. Ta je svoje zmožnosti razširja na upravljanje oblačne tehnologije in izvajanje aplikacij v oblaku, s čimer se po Oraclovih navedbah  pohitri pripravo uporabniških aplikacij za 84 odstotkov, za 50 odstotkov se zmanjša čas za odpravljanje problemov ter istočasno enostavno upravlja z uporabniško izkušnjo milijonov uporabnikov.

V Kopi so glede prehajanja aplikacij v oblak že začeli izvajati nekatere strateške projekte. Kot je pojasnil Ocepek, že obstoječe spletne aplikacije, ki so na voljo več kot deset let lahko prestavijo v oblak brez posebnih sprememb, vendar se zavedajo, da je potrebno za ponudbo pravih oblačnih aplikacij, ki bi dosegale obljubljeno učinkovitost in jih bodo visoko ocenjevali in rangirali tudi spletni uporabniki, narediti še kar nekaj razvoja. “KOPA na srečo zmore zagotoviti tak razvoj, saj imamo na voljo dovolj veliko razvojno ekipo in največji portfelj aplikativnih rešitev v regiji, pri čemer več kot konkurenca vlagamo v raziskave in razvoj ter ustvarjanje koristi za stranke.” je še povedal Ocepek.

V Oraclu so na svojem osrednjem dogodku predstavili tudi nove strežniške in pomnilniške Exadata in Exalogic Machine, ki so kot prilagojene namenske naprave za procesiranje in shranjevanje v Oracle aplikacijah za 10 ali celo 100-krat hitrejše od konkurence. Novosti so bile tudi na področju aplikacij Fusion za virtualizacijo uporabniških okolij, ki so prilagojene trendom in uporabnikom omogočajo rabo priljubljenih spletnih storitev za komunikacijo, kot sta Facebook in Google znotraj urejenih poslovnih sistemov.

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)