Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
torek, 31.1.2012

V Mariborskem vodovodu pripravljeni na Oracle IAS 11g

KOPA je v Mariborskem vodovodu uspešno izvedla pilotski projekt za prehod poslovnih aplikacij iz okolja odjemalec / strežnik na sodobno spletno okolje Oracle Weblogic aplikacijski strežnik 11g. 

V Mariborskem vodovodu uporabljajo programsko opremo lastne proizvodnje, ki pa je  tehnološko že potrebna prenove. Družba Oracle namreč za forms aplikacije izdelane v verziji 6i ne zagotavlja več podporo, zato so v lanskem zadnjem četrtletju izvedli pilotski projekt tehnološkega prenosa aplikacije vzdrževanja in spremljanja infrastrukture s tehnologije Oracle IAS 6i na IAS 11g. V podjetju so se odločili za sodelovanje s Kopo, predvsem zaradi njenih bogatih izkušenj s tehnološkimi prehodi ter najvišjo usposobljenostjo za razvoj aplikacij na tej vodilni aplikacijski platformi.

 

Pilotski projekt, katerega namen je bil preizkušanje najboljšega načina za posodobitev celotnega aplikacijskega okolja, je obsegal pripravo procedur za konverzijo, konverzijo form in poročil, vključno z izvedbo tipičnih ročnih popravkov, potrebnih za prehod, namestitev novega strežnika Oracle IAS 11g ter računalniško testiranje delovanja. Ob uporabniškem preizkušanju aplikacije v produkcijskem okolju je KOPA zagotavljala hitro odzivno telefonsko pomoč, raziskali pa so tudi dodatno odkrite napake in izvedli popravke pri konverziji.

 

Sodelovanje s Kopo je Mariborskemu vodovodu prineslo vrsto prednosti, na primer izredno kratek čas za izvedbe pilotskega projekta, razbremenitev interne službe za informatiko ter nižjo ceno izvedbe. Zaradi velikega zadovoljstva se s Kopo že dogovarjajo glede sodelovanja na projektu, s katerim želijo izvesti tehnološko posodobitev večine poslovnih aplikacij.02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)