Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
ponedeljek, 12.3.2012

Prihaja slovenski Microsoft Office 365

S 1. avgustom 2012 bo v Sloveniji na voljo oblačna izvedenka najbolj priljubljenih programov za osebno produktivnost Microsoft Office.Office 365 je nova blagovna znamka Microsoftovih storitev v računalniškem oblaku, ki povezuje poznane in uveljavljene rešitve za komunikacije in sodelovanje. Nova storitev je prilagojena potrebam različnih strank, saj vključuje pakete tako za neodvisne strokovnjake kot tudi mala, srednje velika in največja podjetja ter vladne in izobraževalne ustanove. Predstavlja evolucijo Microsoftove strategije računalništva v oblaku in bo zamenjala obstoječo ponudbo, kot so storitve Business Productivity Online Suite, Office Live Small Busines in Live@edu.

Prednosti pisarne v oblaku

Microsoft Office 365 predstavlja spletne preograme, ki delujejo na oddaljeni informacijski infrastrukturi ne pa na lokalnih računalnikih in strežnikih. Ponudnik storitv – Microsoft – zagotavlja stalno osveženost programov, vključno z varnostnimi popravki ter enotnost uporabniškega okolja, na primer, da majo vsi uporabniki isto različico Worda. Ponudnik zagotavlja standardno 99,8-odstotno razpoložljivost storitve, pri čemer so storitve varnostnega shranjevanja vključene v ceno.  Office 365 je prek internetne povezave dostopen od povsod in to s polno funkcionalnostjo, enako dostopni pa so tudi vsi dokumenti, ki se jih shranjuje v oblaku.

Prilagojene programske storitve

Ponudba Office 365 za strokovnjake in mala podjetja z manj kot 25 zaposlenimi bo vključevala rešitve Office Web Apps, Exchange Online, SharePoint Online, Lync Online in zunanjo spletno stran, ki jih bo mogoče začeti uporabljati že v 15 minutah. Office 365 za večje organizacije vključuje nabor možnosti, prilagojenih tako srednjim in velikim podjetjem kot tudi vladnim ustanovam.
Obstoječi uporabniki rešitev Business Producitivity Online Suite bodo s prehodom na novo storitev prejeli posodobljene različice rešitev SharePoint Online, Exchange Online in Lync Online, nova upravljavska orodja in možnost preprostejšega prijavljanja in varne izmenjave vsebin s partnerji. Večjim organizacijam bo v okviru nove storitve prvič na voljo tudi možnost najema namizne zbirke Office Professional Plus.

Vključene aplikacije

Office 365 vsebuje celovit nabor programov za osebno produktivnost, kakor tudi strežniške storitve, na primer za e-pošto in skupinsko delo:

Office 2010: Office se uporablja preko spletnega brskalnika, v določenih paketih offica 365 pa  je tudi možnost brezplačne lokalne namestitve celotne zbirke. To verzijo se lahko legalno namesti na 5 delovnih postaj (npr. na delovno postajo, prenosnik, domači računalnik, tablični računalnik, …).     

Exchange: Poštni predali v oblaku so že zaščiteni pred virusi in nezaželeno pošto, kar pomeni odpravo težav s tem, da bi poštni strežnik prišel na »black listo« in s tem prekinjal pošiljanje in prejemanje pošte. Dostop do poštnega predala je možen prek Outlooka ali spletnega vmesnika (OWA).

Sharepoint: Dokumente se lahko shranjuje v oblak in deli z drugimi uporabniki (skupinsko delo), do njih pa se dostopa od kjerkoli in kadarkoli.

Lync: Je orodje namenjeno komunikaciji med sodelavci in podpira tudi konference. Lync je možno povezati z ostalimi omenjenimi produkti in uporabiti podatke, ki jih vsebuje Lync npr. za preverjanje dosegljivosti določenega sodelavca, njegove telefonske številke …

V podjetju KOPA že pripravljamo prilagojene poslovne rešitve na osnovi storitev Microsoft Office 365, pri čemer bomo uporabnikom omogočili tudi ustrezne izobraževalne vsebine.

Dejan Kašnik dejan.kasnik@kopa.si
02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)