Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
petek, 3.8.2012

Rast zasebnih oblakov pospešuje uporabo konvergenčnih sistemov

Konvergenčni sistemi, ki združujejo pred pripravljeno strežniško strojno in programsko opremo, vključno z rešitvami za upravljanje, nadzor in virtualizacijo, postajajo prva izbira organizacij, ki želijo optimizirati informacijsko infrastrukturo z uvedbo zasebnih oblakov.

Raziskava družbe IDC „2012 European Storage Survey“ je pokazala, da je letos uvedlo zasebne oblake 20 odstotkov anketiranih podjetij v primerjavi s 6 odstotki v lanskoletni raziskavi. Tretjina jih je uvedla neke vrste konvergenčno infrastrukturo, in sicer predvsem zaradi želje po hitrejšem delovanju in večji razpoložljivosti aplikacij, skrajšanju časa za prenos aplikacij v uporabo ter zaradi večje enostavnosti upravljanja. Kar 50 odstotkov vprašanih je prvenstveno uvedlo konvergenčne sisteme, da bi zagotovili infrastrukturo kot storitev, 20 odstotkov je izrazilo močnejše zanimanje za konvergenčne sisteme, optimizirane za aplikativno oziroma vmesno programsko opremo (middleware), 30 odstotkov pa jih za konvergenčne sisteme ni bilo zainteresiranih.

Kot so povedali v IDC, so številne organizacije v Evropi spoznale konvergenčne sisteme za rešitve, ki lahko znižajo stroške ter izboljšajo gibkost IT-organizacije in usklajenost informacijskih storitev s poslovnimi zahtevami. Da postajajo konvergenčni sistemi temelj IT-strategije potrjuje tudi podatek, da je bilo v letošnjem prvem četrtletju prodanih 25,7 odstotkov strežnikov z virtualizacijo.

V kolikor vas zanima več informacij o konvergenčnih strežniških rešitvah HP, ki jih ponuja KOPA, stopite v stik z Bojanom Javornikom (bojan.javornik@kopa.si) oziroma Majdo Kavšček (majda.kavcek@kopa.si).02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)