Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
ponedeljek, 28.11.2005

Uspešen prodor na tuje trge

Poslovno skupino Alpos d.d. sestavljajo številna povezana podjetja v Sloveniji in tujini, ki se ukvarjajo s proizvodnjo jeklenih cevi različnih profilov in cevarskih orodij ter vseh vrst kovinskega pohištva za dom, lokale in javne prostore. Obenem pa se ukvarjajo tudi s svetovanjem, projektiranjem, izdelavo, montažo in servisom vseh vrst trgovin, skladišč ter lokalov in pohištva za vrtce.

Uporaba poslovnega programskega paketa KOPA ERP je podjetjema Alpos tvornica cijevi iz Prnjavorja in Alpos fabrika hladno oblikovanih profila i cevi iz Aleksinca omogočila poenotenje poslovnih procesov na ravni celotne skupine Alpos. Osnovna informacijska infrastruktura v obeh podjetjih je zahtevala vzpostavitev celovitega in sodobnega informacijskega sistema. Prvotni projekt je predvideval uporabo cenejših lokalnih informacijskih rešitev, po pregledu ponudb pa je bila za najustreznejšo izbrana rešitev podjetja KOPA. »Z vpeljavo enotnih rešitev v različnih okoljih pripravljamo temelje za podrobno in natančnejšo konsolidacijo podatkov,« je dejal Branko Razgoršek, vodja programa Proizvodne aplikacije v podjetju KOPA.

Podjetje Alpos uporablja rešitev KOPA ERP že več kot deset let, pri čemer se je KOPA izkazala kot dolgoletni poslovni partner, vreden zaupanja. Poleg programskih rešitev je še posebej pomembno sodelovanje na področju svetovanja, kjer so njena prednost visoko usposobljeni strokovnjaki. Alpos je potreboval poenoten informacijski sistem za pokritje vseh področij poslovanja v proizvodnih podjetjih svoje poslovne skupine. Glavne zahteve so bile celovita lokalizacija sistema, prevod v oba jezika in delovanje na enotni platformi Oracle. KOPA je obenem zagotovila centralni nadzor in upravljanje s sistemom s strani informatikov Alposa.

Sistem KOPA ERP deluje kot intranetna rešitev in je implementiran na lokalni ravni v obeh podjetjih. Zaradi komunikacijskih ovir v obeh državah je bila sprejeta rešitev, da matično podjetje neposredno in hitro dostopa do aplikacij in ključnih podatkov prek interneta. Rešitev omogoča pregleden tok informacij, od naročil, optimiranja nabavnih rokov in količin do učinkovitega vodenja proizvodnega ciklusa. Zaradi racionalizacije števila uporabnikov in znižanja stroškov vzdrževanja za prihodnost načrtujejo postavitev celotnega informacijskega sistema na enotni lokaciji Alposa v Šentjurju. Tako bodo vse ostale odvisne družbe iz poslovne skupine v celoti poslovale prek interneta.

Celovita informacijska podpora v podjetju

Nove zahteve na področju poslovne programske opreme narekujejo oblikovanje prilagodljivih informacijskih rešitev, ki prek sodobnih tehnologij podpirajo tesno integracijo poslovnih procesov ter njihovo stalno izboljševanje. Programski paket KOPA ERP je ogrodje celostnega ERP-sistema in predstavlja skupek sodobnih rešitev za celovito obvladovanje poslovanja. Kot idealna rešitev za srednja in velika podjetja, ne glede na gospodarsko panogo, omogoča popolno obvladovanje in optimalno organizacijo proizvodnih in poslovnih procesov, hkrati pa rešuje tudi izzive informatizacije poslovanja manjših podjetij, bank in zavarovalnic. Visoka stopnja prilagodljivosti sistema KOPA ERP in vgrajene najboljše prakse slovenskim proizvodnim podjetjem, kot so Alpos, Acroni, Pivovarna Laško, Perutnina Ptuj, Unior in SwatyComet d.d., omogočajo, da ohranijo svojo prilagodljivost in odzivnost na specifične zahteve kupcev, kar je velikokrat njihova konkurenčna prednost.

Uspešen prodor na tuje trge(52 KB)

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)