Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
četrtek, 20.9.2012

Visoko razpoložljiva informacijska infrastruktura za svež kruh

V Mlinotestu so za celotno korporacijo z rešitvami HP zgradili osrednji strežniški sistem, ki uresničuje zahteve poslovnih uporabnikov, poslovnih partnerjev in kupcev.

Na videz povsem enostavne stvari velikokrat skrivajo zapletene odnose. Verjetno si nikoli ne bi mislili, da je za vsakodnevno svež kruh na prodajnih policah treba uporabljati vrhunsko informacijsko tehnologijo.

V koncernu Mlinotest so ob prenovi poslovnega in proizvodnega sistema izvedli naložbo v visoko zmogljivo in zanesljivo strežniško in pomnilniško infrastrukturo HP, ki zagotavlja praktično neprekinjeno poslovanje. Tega so se lotili zaradi zahtev kupcev v Mlinotestovih trgovinah, gostinskih lokalih ter različnih trgovskih verigah v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji po dnevno svežih pekovskih izdelkih.

Visoka razpoložljivost poslovnega in proizvodnega informacijskega sistema je ključnega pomena za podjetja, saj vsak izpad lahko pomeni izgubo prihodka – bodisi ker ne morejo sprejeti naročil bodisi ker ne morejo proizvajati in posledično dostaviti naročenega blaga. Nemotena oskrba s pekovskimi izdelki je ne nazadnje bistvena tako za ohranjanje končnih kupcev kot tudi poslovnih partnerstev.

Dolgoročna rešitev

KOPA je za Mlinotest pripravila zmogljivo rešitev strežniške infrastrukture na osnovi vodilnih tehnologij podjetja HP, ki izpolnjujejo zahteve po razpoložljivosti, zmogljivosti in razširljivosti. Strežniški del infrastrukture sestavlja sistem strežniških rezin HP Integrity BL860c i2 in HP Proliant BL460c G7. Prvi sistem strežniških rezin HP Integrity uporablja procesorje Intel Itanium 2 in deluje pod operacijskim sistemom HP-UX. Namenjen je visoko razpoložljivemu delovanju podatkovnega dela poslovnega in proizvodnega informacijskega sistema KOPA ERP. Sistem deluje v gruči Oracle RAC, ki omogoča prevzemanje obremenitev ob izpadu posameznih strežniških delov, s čimer zagotavlja nemoteno izvajanje temeljnega dela informacijskega sistema.

Na drugem sistemu strežniških rezin HP Proliant s procesorji x86 je med drugim vzpostavljena visoko razpoložljiva virtualizacijska platforma VMware vSphere 4 za različne aplikacijske strežnike v okoljih Windows in Linux, na primer aplikacijski del poslovnega in proizvodnega informacijskega sistema KOPA ERP, dokumentni sistem na platformi Microsoft SharePoint, vzdrževalni informacijski sistem IBM Maximo ter različne infrastrukturne storitve, kot so strežnik za e-pošto, aktivni imenik, datotečni strežnik in drugo. Za nadzor in upravljanje celotne strežniške infrastrukture in sistem varnostnega shranjevanja pa sta dedicirani dve strežniški rezini HP Proliant BL460c G7, tako da vsaka opravlja svojo nalogo.
Pomnilniški del infrastrukture sestavlja diskovni podsistem HP EVA 4400, ki deluje na tehnologiji Fibre Channel, pri čemer je celotna infrastruktura pomnilniškega omrežja SAN podvojena. Za varnostno shranjevanje je sistem priključen na tračno knjižnico HP StorageWorks MSL4048, upravljanje z varnostnim shranjevanjem pa, podobno kot pri ostalih strežnikih, poteka prek programskih rešitev HP.

Osrednji procesni sistem je s poslovnim omrežjem, prek katerega uporabniki dostopajo do poslovnih aplikacij in drugih informacijskih storitev, povezan prek jedrnih strežniških stikal CiscoCatalyst 3750. Nameščeni sta dve 24-vhodni stikali tretje omrežne ravni, postavljeni v sklad, ki preprečuje izpad uporabniškega dostopa do strežniškega sistema HP.

Za nemoteno napajanje sistema skrbi rešitev, ki vključuje sistem neprekinjenega napajanja UPS in dieselski agregat, ki ob izpadu dobave električne energije iz omrežja zagotavlja popolno avtonomijo strežniškega sistema.

več info - bojan.javornik@kopa.si

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)