Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
ponedeljek, 10.9.2012

Utrinki s srečanja uporabnikov

Nad Mežiško dolino še ni dobro posijalo sonce, ko je v ravenskem Kulturnem domu že dišalo po raviolih. Urejalo se je še zadnje podrobnosti pred začetkom Kopinega srečanja uporabnikov.


Šestega septembra so prvi udeleženci prišli nepričakovano zgodaj, zaradi dobrega vzdušja pa se je sprejem zavlekel kar za več kot pol ure. Marjan Gobec, novi direktor Kope, je tako nekoliko skrajšal svojo predstavitev dosežkov podjetja in izpostavil glavne: internacionalizacijo poslovanja, uvedbo novega sistema za vodenje projektov in sistema za komunikacijo s strankami, kadrovsko strategijo za naslednje desetletje ter strategijo razvoja, ki temelji na inovativnih pristopih in novih tehnologijah. Udeleženci so spoznali še uspešno zaključene projekte v velikih organizacijah, kot so Mlinotest, Petrol Energetika, Premogovnik Velenje, Čelopeč, GKN Driveline Slovenija, TEŠ, Dravske elektrarne Maribor ter Soške elektrarne Nova Gorica in Ministrstvo za pravosodje in javno upravo. Poleg tega so bile predstavljene tudi novosti na področjih kot so mobilni sistem za poslovno odločanje KOPA M-BI, oblačno izvajanje pisarniških programov Office 365 ter Maximo 7.5.

Predstavljen je bil tudi video iz podjetja METAL Ravne, ki je odkril, kakšno vizijo ima to največje Koroško podjetje, katerega partner je tudi KOPA. Video je s pričakovanjem ogrel vse tiste udeležence, ki so se prijavili na predstavitev dobre prakse posodobitve informacijskega okolja v METAL Ravne d. o. o.

KOPA se je na letošnjem srečanju uporabnikov posvetila različnim zanimanjem obiskovalcev in tako dogodek razdelila na tematska predavanja in delavnice. Ravne so bile s tega vidika idealna izbira, saj so v tem gospodarskem bazenu v različnih podjetjih implementirane praktično vse poslovne rešitve, ki jih zagotavlja KOPA. Udeleženci, ki jih je zanimal poslovni informacijski sistem, so po uvodnem predavanju ostali v Kulturnem domu, kjer jim je Domen Ocepek predstavil izboljšave, ki podjetjem pomagajo pri dosegu učinkovitosti, predavanju pa je sledil ogled uporabe napredne IT podpore proizvodnji v podjetju AKERS Valji Ravne d. o. o. Strokovnjaki za sistemsko integracijo so se z avtobusom odpravili v METAL Ravne, kjer jim je Grega Kavšček predstavil varno brezžično poslovno omrežje, ki je pripravljeno za vključevanje različnih mobilnih naprav, Dejan Kašnik pa je predstavil mobilno uporabo pisarne v računalniškem oblaku. Udeleženci so si ogledali tudi praktičen primer posodobitve informacijskega okolja v podjetju METAL Ravne.
Tudi za strokovnjake in menedžerje za vzdrževanje in upravljanje storitev so v KOPI pripravili poseben strokovni program. Tako je Darko Grubelnik v Kulturnem centru najprej predstavil model celovite rešitve upravljanja IT-storitev s predstavitvijo projekta v slovenski javni upravi. Predavanju je sledil obisk podjetja Petrol Energetika, kjer je Aljaž Gradišnik predstavil nove trende pri informacijski podpori vzdrževanju, kot so analiziranje podatkov, grafično načrtovanje in mobilne rešitve. Ob zaključku obiska je bila udeležencem predstavljena še uporaba Maxima v Petrolu.

Po strokovnem delu srečanja so se udeleženci zbrali v Muzeju železarstva »Guštanj v stari Štauhariji«, kjer je postavljena stalna razstava Mati fabrika. Kustodinja muzeja je na zanimiv in poučen način predstavila razvoj in dosežke Ravenske železarne, spreminjanje dela in navad delavcev ter razstavljene stroje, naprave in izdelke.

Čeprav je Kopi uspelo, da je ves dopoldanski del srečanja z zanimivim programom ohranjala pozornost udeležencev in dobro vzdušje, se je to z odhodom na Ivarčko jezero še bolj okrepilo. Sončno vreme, idilična narava, dobra postrežba in zabavna animacija, ki je odkrila dotlej nepoznane talente so poskrbeli, da se je Kopino srečanje uporabnikov zaključilo pozno popoldne - z nasmejanimi obrazi.   

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)