Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
sobota, 17.11.2012

KOPA bo v skupini SIJ implementirala Office 365

Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla,  je s Kopo podpisala pogodbo o najemu Microsoft licenc (EAS – Enterprise Agreement Subscription), ki vsem družbam v skupini SIJ zagotavlja poenotenje programske opreme kot osnovo za konsolidacijo informacijskega okolja na Microsoft platformi.


Prehod na storitve v oblaku Office 365 za okrog 1.100 uporabnikov je drugi največji tovrstni projekt v Sloveniji. Prehod predstavlja pomemben del celotnega projekta konsolidacije in poenotenja informacijskega okolja za skupino SIJ. Poleg najemne pogodbe EAS, ki jo je podpisala s Kopo, je SIJ sklenila še krovno storitveno pogodbo z Microsoftom Slovenija, ki zagotavlja izvedbo konsolidacije na ravni celotne skupine, pri čemer bo Microsoft Slovenija tudi pri tem projektu sodeloval s podjetjem KOPA.

„KOPA je projekt dobila na osnovi uspešnega poenotenja programske informacijske infrastrukture v Metalu Ravne, kjer smo v partnerstvu z interno službo informatike poskrbeli za sodobno upravljanje programske infrastrukture, implementacijo visokih varnostnih zahtev ter  obvladovanje razpoložljivosti informacijskih storitev,“ je povedal Bojan Javornik, vodja sistemske integracije v KOPA d. d.

Celoten projekt, poleg prehoda v oblak Office 365, vključuje vrsto sistemskih storitev, kot so vzpostavitev centralne (enotne) informacijske platforme na kateri bodo tekle infrastrukturne storitve kot so:
•    skupni aktivni imenik, sistem za upravljanje z identitetami (Microsoft Forefront Identity Management);
•    DFS datotečne storitve;
•    lokalno okolje za Office 365;
•    Microsoft SharePoint spletni portal;
•    spletni, aplikacijski in podatkovni strežniki;
•    sistem za nadzor in upravljanje s celotnim informacijskim okoljem (Microsoft System Center Operations Manager);
•    sistem za distribucijo programske opreme (Microsoft System Center Configuration Manager);
•    sistem za upravljanje z incidenti (Microsoft System Center Service Manager).

V Skupini SIJ bodo v sklopu poenotenja sistemskega in aplikacijskega okolja izvedli tudi standardizacijo delovnih postaj v vseh podjetjih skupine SIJ, s čimer želijo izboljšati upravljanje ter znižati stroške okolja delovnih postaj. Sistemska infrastruktura bo temeljila na Microsoftovi Hyper-V virtualizacijski platformi in rešitvi za arhiviranje System Center DPM, ki sta kot dobri praksi že potrjeni v informacijskem sistemu podjetja Metal Ravne.
02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)