Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
četrtek, 13.12.2012

HP utrjuje vodilni položaj med proizvajalci IT-infrastrukture

HP je na svojem največjem evropskem dogodku – konferenci HP Discover 2012, ki je potekala v Frankfurtu od 4. do 6. decembra predstavil nove rešitve in trende pri obvladovanju shranjevanja podatkov, upravljanju informacij in računalništvu v oblakih.Na HP Discover 2012 so bila izpostavljena tri področja, kjer HP narekuje trende: upravljanje shranjevanja podatkov, obvladovanje informacij v velikih podatkovnih zbirkah ter računalništvo v oblaku. Podjetje je predstavilo tudi zadnje rešitve za prilagodljivo shranjevanje podatkov v organizacijah vseh velikosti, kot so HP 3PAR StoreServ Storage, HP StoreAll Storage in HP StoreOnce Backup, rešitve za upravljanje velikih zbirk podatkov Autonomy,  HP Vertica ter HP Converged Infrstructure. Na področju računalništva v oblakih pa so udeleženci spoznali vrsto rešitev in storitev v portfelju HP Converged Cloud, kot so HP CloudSystem in HP Cloud Service Automation 3.1, HP Continuous Delivery Automation 1.1 ter nove in izboljšane storitve HP Cloud Services.

Veliko organizacij porabi tudi do 70 odstotkov svojih IT proračunov za kapacitete, ki dejansko ne shranjujejo podatkov, medtem ko se administratorji trudijo upravljati na desetine nezdružljivih shranjevalnih sistemov. Posledica tega so rigidne infrastrukture, ki organizacije prisilijo v izbiranje med funkcionalnostjo in cenovno dostopnostjo.

Digitalni univerzum naj bi do leta 2015 zrasel na 8 zetabajtov, s čimer shranjevanje podatkov in njihovo upravljanje postaja velik izziv. Skoraj 60 odstotkov organizacij ob tem ni opremljenih s pravimi rešitvami za vpogled v velike količine podatkov. Tu gre za t. i. »Big Data«, ki obsegajo strukturirane podatke iz tradicionalnih podatkovnih baz, nestrukturirane podatke v videih, slikah, elektronskih poštah, tekstih ipd., ter pol strukturirane podatke, ki jih zbirajo senzorji in naprave. Zanimivo je tudi to, da naj bi samo 10 odstotkov organizacij v svoje procese in strategijo vključilo nestrukturirane podatke.

Zadnja HP-jeva raziskava je še potrdila, da naraščajo potrebe po rešitvah za tradicionalne, zasebne, upravljane in javne računalniške oblake. Kar 75 odstotkov vodilnih, odgovornih za IT in poslovanje, namerava v svoje poslovanje uvesti hibridni model informacijskega okolja, pri čemer  65 odstotkov vprašanih skrbijo obstoječe pogodbe z dobavitelji in omejitve, ki iz teh izhajajo. 72 odstotkov jih je dejalo, da je prenosljivost opravil med različnimi modeli računalniških oblakov pomembna za njihove namestitve v oblaku.

Več informacij o predstavljenih rešitvah dobite v naslednjih dokumentih:

HP poenostavlja shranjevanje podatkov s poenoteno arhitekturo za podjetja vseh velikosti (.pdf)

HP rešitve sproščajo moč velikih količin podatkov (.pdf)

HP dopolnil ponudbo z novimi rešitvami za hibridna računalniška okolja (.pdf)

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)