Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
petek, 5.4.2013

Microsoft SharePoint Online – vse za skupinsko delo v oblaku

Microsoft je majhnim in srednjim podjetjem omogočil učinkovito sodelovanje ter zmožnosti za vodenje projektov prek oblačne storitve SharePoint Online.SharePoint Online predstavlja storitev v oblaku, ki omogoča funkcije spletnega mesta skupine, storitve SkyDrive Pro in javnega spletnega mesta za Office 365 Small Business. Z naborom teh storitev uporabniki enostavno vodijo projekte, ki vključujejo notranje in zunanje deležnike, delajo z dokumenti v skupni rabi ter delijo znanje in mnenja s sodelavci, partnerji in strankami.

Spletna mesta za sodelovanje

SharePointOnline je v osnovi namenjen sodelovanju. Omogoča uporabnikom prijazno skupno rabo dokumentov ter izboljšuje ustvarjalnost in vključenost sodelavcev, partnerjev in strank. Storitev omogoča vodenje treh vrst spletnih mest: spletnega mesta skupine, javnega spletnega mesta ter osebnih mest uporabnikov. Na teh mestih uporabniki shranjujejo in delijo različne vsebine, pri čemer so jim na voljo funkcionalnosti družabnih omrežij, kot so upravljanje z viri novic, shranjevanje bližnjic do spletnih mest, ki so v uporabi, ter objava profila organizacije oziroma uporabnikov. Pri tem je na voljo tudi storitev Sky Drive Pro, ki predstavlja posebno spletno mesto za shranjevanje, skupno rabo in sinhronizacijo osebnih in poslovnih dokumentov, fotografij in drugih predstavnostnih datotek.

Varne in razpoložljiv poslovne informacije

Prednost storitve SharePoint Online je, da imajo uporabniki stalno na voljo dokumente, ki jih rabijo pri svojem delu. Storitev je namreč možno uporabljati tako na namiznih in prenosnih računalnikih kot tudi na vse bolj priljubljenih tablicah in pametnih telefonih. Ker lahko uporabniki ob vsakem trenutku dostopajo do svojih dokumentov ter dokumentov v skupni rabi, se bistveno poenostavi komunikacija in izboljša pretok informacij med sodelavci, obenem pa se poveča osebna produktivnost. Ni odveč poudariti, da se do vsebin, shranjenih na spletnih mestih, dostopa varno in nadzorovano. Upravljavci spletnih mest ali lastniki dokumentov sami določajo, kdo bo lahko dostopal do posameznega spletnega mesta oziroma kako bo lahko uporabljal določen dokument ter tako hkrati sledijo varnostni politiki organizacije in sodobnim pristopom pri skupinskem delu.

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)