Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
sreda, 6.3.2013

KOPA na „speed datingu“ Kariernega centra Univerze v Mariboru

Podjetje KOPA se je z namenom iskanja in prepoznavanja inovativnih mladih diplomantov udeležilo zaposlitvenega dogodka za študente mariborske univerze Karierni nasveti prihodnosti.


Karierni center Univerze v Mariboru je v sodelovanju z društvom kadrovskih delavcev Maribora, Lenarta in Slovenske Bistrice priredil zaposlitveni dogodek, na katerem so poleg predavanj o načrtovanju kariere in o zahtevah delodajalcev, študentske mreže Erasmus na Univerzi v Mariboru ter organizacije IAESTE Maribor izvedli tudi t.i. speed dating.

V sklopu speed datinga je strokovna žirija izmed 60 prijavljenih kandidatov, glede na delovne izkušnje in ob študijske dejavnosti, dosedanja izobraževanja in usposabljanja ter različne kompetence in znanja, izbrala 20 študentov, ki so se v kratkih, 3-minutnih razgovorih predstavili sedmim delodajalcem, med njimi tudi podjetju Kopa.

„Speed dating omogoča tako kandidatom kot delodajalcem, da predstavijo svoje potenciale in interese, obenem pa ugotovijo morebitne skupne stične točke, in to v treh minutah. Osnovni namen je seveda, da delodajalci razširijo možnosti iskanja in prepoznavanja bodočih kadrov,“ je povedala dr. Lidija Breznik, predstavnica KOPA d. d. Kot pravi Breznikova je speed dating vsekakor inovativen način, ki bi se moral bolj uveljaviti. Za mlade, ki iščejo zaposlitev in se poskušajo delodajalcem predstaviti na takšnih dogodkih, je vsekakor ključna dobra priprava, samozavest in interes, da delodajalca navdušijo. „Biti drugačen, izviren je lahko vsekakor pomembna konkurenčna prednost. Kandidati so pri tem imeli manjšo prednost, saj so o podjetju do izvedbe speed datinga lahko pridobili potrebne informacije preko različnih kanalov. Delodajalci pa te možnosti nismo imeli, zato smo morali čas, ki je bil na voljo, maksimalno izkoristiti.“

Za Breznikovo je zelo pomembno, da se takšne aktivnosti udeleži tisti predstavnik delodajalca, ki poleg tega, da zna poslušati in slišati kandidata tudi prepozna njegov potencial. Verjame, da veliko vlogo pri tem igra tudi prvi vtis, ki ga pusti kandidat, saj lahko ta zapre vrata kandidatom. Med kandidati, ki so sodelovali na dogodku, je bila večina dobro pripravljenih, tudi precej izvirnih. Nekateri so sicer imeli tremo, vendar je sama narava speed datinga, ki je potekal bolj v sproščenem in neformalnem duhu, slednjo skoraj odpravila.

Kot so navedli organizatorji, je bil cilj teh predstavitev navezovanje stikov med iskalci zaposlitve in potencialnimi delodajalci. Iskalci zaposlitve so od sodelujočih kadrovikov pri tem dobili povratne informacije o svoji predstavitvi, kadroviki pa so lahko sestavili nabor perspektivnih kadrov.

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)