Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
petek, 17.5.2013

7 načinov za uspešno spletno iskanje

Svetovni splet je zakladnica informacij in neprecenljiv vir znanja. Kljub temu je v njem velikokrat nemogoče dobiti tisto, kar bi nam prišlo v resnici prav, oziroma se za to porabi ogromno časa.


Spletni brskalniki že sami po sebi ponujajo zmožnosti, odpravljajo možnost neustrezno vnešenih izrazov ter z vgrajenimi algoritmi skrbijo za čim bolj ustrezne zadetke. Vendar kljub ogromni zalogi informacij in izpopolnjenih iskalnih tehnologijah še vedno za iskanje porabljamo po ure in ure časa.

Da bi vam prihranili vsaj malo časa, še posebej za tiste, ki se s spletnim iskanjem veliko ukvarjate, smo pripravili sedem napotkov, ki pomagajo pri povečanju iskalne uspešnosti:
  1. Uporaba več besed hkrati. Uporabite besede v kontekstu vašega iskanja, ne pa vsake posebej, na primer »recept in priprava polenovka na belo«.
  2. Kvalificirajte besede. Če dodate pred besedo znak +, vam bo iskalnik pokazal samo strani, ki vsebujejo to besedo. Z znakom – pred besedo pa bodo prikazane le strani, ki te besede ne uporabljajo.
  3. Določite strani. To olajša delo, če želite iskati smo po določenem spletnem mestu. Na primer »tablet PC site:hp.com«.
  4. Iščite znotraj obstoječih rezultatov. Zožite iskanje tako, da poleg obstoječih izrazov v iskalnikovo okno dodate nove.
  5. Uporabljajte nenavadne izraze. To je priročno za iskanje po temah, kjer se uporabljajo redki, a povezani izrazi, na primer »spin« in »doctor« za iskanje po političnih temah.
  6. Uporabite navedke. Googlu na primer s tem poveste, naj išče točno določeno frazo, na primer »kontroling pri prodaji«.
  7. Uporabite napredne Googlove operatorje. Z dodajanjem določenih simbolov iskalnim izrazom dobite večji nadzor nad iskalnimi rezultati (http://www.googleguide.com/advanced_operators.html).
Pa veliko uspehov pri iskanju.

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)