Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
sreda, 12.6.2013

HP z novimi rešitvami za ustvarjanje vrednosti iz podatkov

Na konferenci HP Discover v Las Vegasu je podjetje predstavilo vrsto novosti, med njimi pri obvladovanja velikih količin podatkov, nove strežniške rešitve za majhna in srednja podjetja ter rešitve in storitve za shranjevanje podatkov.


HP Discover je osrednji globalni HP-jev poslovni in tehnični dogodek, na katerem je bilo obvladovanje velikih količin podatkov (big data) ponovno ena osrednjih tem. HPjeva raziskava o obvladovanju velikih količin podatkov ter računalništvu v oblaku, ki so jo objavili maja letos je namreč pokazala, da bo do 60 odstotkov vprašani 10 odstotkov razvojnih sredstev namenilo upravljanju z velikimi količinami podatkov. HP je v skladu s trendi predstavil analitično platformo HAVEn za obvladovanje velikih količin podatkov. Gre za nabor tehnologij HP Autonomy, HP Vertica, HP ArcSight in HP Operations Manager ter pobudo Hadoop, ki združene v eni rešitvi poenostavljajo odkrivanje pomembnih informacij ter zagotavljajo napredne analitične zmožnosti za pridobivanje informacij iz strukturiranih, pol strukturiranih in nestrukturiranih podatkov realnem času.

Med rešitvami za majhna in srednja podjetja izstopa novi mikrostrežnik HP ProLiant MicroServer Gen8. Naprava je namenjena organizacijam z manj kot 10 uporabniki. Odlikuje ga nizka cena in visoke zmogljivosti ob polnih upravljavskih tehnologijah HP SmartTechnologies. HP je linijo strežnikov ProLiant dopolnil še s z novim eno procesorskim samostoječim strežnikom HP ProLiant DL310e Gen8 v2 ter s kompaktnim vgradnim eno procesorskim strežnikom  HP ProLiant DL320e Gen8 v2.

Novosti pri shranjevanju podatkov vključujejo nov shrambni strežnik HP 3PAR StoreServ 7450, ki uporablja tehnologijo SSD in se ponaša z zmogljivostjo več kot 550.00 vhodno izhodnih operacij na sekundo ter z odzivnim časom, ki je krajši od 0,7 milisekunde. Poleg strežnika je nova storitev HP StoreOnce Virtual Storage Appliance (VSA), ki se jo lahko namesti tudi na starejše strežnike in omogoča izvedbo varnostnega kopiranja podatkov kot storitev.

Več informacij: Majda Kavšček (majda.kavscek@kopa.si)
02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)