Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
torek, 27.8.2013

Šest trikov za učinkovito uporabo brskalnika

Zaposleni v službenem času porabijo veliko ur za brskanje po internetu. Čeprav glede na raziskavo spletišča salary.com zaposleni v resnici redno brskajo predvsem po spletnih straneh, ki niso povezane z njihovim delom, je vsako izboljšanje produktivnosti pri uporabi interneta dobrodošlo. Naslednjih 6 trikov podaja osnove za učinkovito uporabo brskalnika, s katero se bistveno poveča produktivnost pri uporabi spletnih strani.

1.    Razveljavi zapiranje zavihka. Po nesreči zaprt zavihek ponovno odprete s kombinacijo tipk CTRL + Shift + T. Če večkrat zaporedoma pritisnete to kombinacijo tipk, odprete več nazadnje zaprtih zavihkov.
2.    Hitrejše premikanje po brskalniku. Tipka „nazaj“ je ena najpogosteje uporabljenih funkcij v brskalnikih. Z enkratnim pritiskom na tipko „naprej“ oziroma „nazaj“ skočite samo za eno stran, če pa tipko držite pritisnjeno, se vam pokaže seznam vseh obiskanih strani v izbranem zavihku, tako da lahko hitro izberete želeno stran.
3.    Bližnjica do naslovne vrstice. S kombinacijo tipk CTRL+L hitro skočite v naslovno vrstico, kamor vpišete nov spletni naslov.
4.    Premikanje naprej in nazaj z miškinim kolescem. Po spletnih straneh, ki ste jih obiskali, lahko enostavno skačete tako, da pritisnete tipko Shift in vrtite kolesce na miški naprej, oziroma nazaj. Funkcija deluje tudi pri uporabi drsne ploščice na prenosnikih.
5.    Odpiranje povezave v novem oknu ali zavihku. Ko želite ohraniti spletno stran odprto in pregledati samo določeno povezavo na njej to storite tako, da jo odprete v novem oknu ali novem zavihku. S pritiskom na tipko Shift in klikom na povezavo jo odprete v novem oknu. Za odpiranje povezave v novem zavihka pa kliknite nanj z desno tipko na miški ali ploščici in v priročnem meniju izberite ”Odpri v novem zavihku”.
6.    Povečevanje vsebine na spletni strani. Številni programi omogočajo povečevanje ali pomanjševanje povečave ali dokumenta. Do te zmožnosti lahko pridete zelo hitro. S kombinacijo tipk CTRL in + naredite povečavo, s CTRL in – pa vsebino pomanjšate.

Predstavljene zmožnost delujejo v vseh najpogosteje uporabljenih brskalnikih: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Internet Explorer in Opera.02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)