Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
torek, 24.9.2013

Oblak zniža stroške - tudi pri naročanju

Storitve računalništva v oblaku podjetjem neposredno znižajo stroške, hkrati pa jim omogočajo, da kupcem ponudijo kakovostnejše nakupne storitve.

Uporaba javnega oblaka postaja vedno bolj aktualna. Kljub temu, da se v podjetjih še vedno pojavlja nezaupanje, je ta izvedbeni model cenovno izredno privlačen in ob ustrezni strategiji sploh ni sporen. Še več, ko gre za uporabo za specifična področja, se njegove koristi pokažejo takoj. Dober primer je zagotavljanje neprekinjenega delovanja (24/7) spletne trgovine za B2B. Zagotavljanje neprekinjene storitve za naročanje zahteva od ponudnika stalno razpoložljivost tehnične podpore, kar je iz organizacijskih in stroškovnih vidikov težko zagotoviti. V oblaku pa se takšno raven storitve dobi za samo nekaj deset evrov mesečno.

V Kopi so za potrebe neprekinjenega delovanja spletne trgovine izdelali spletno rešitev, ki skrbi za replikacijo in sinhronizacijo podatkov iz lokalnega poslovnega informacijskega sistema.S tem so zagotovili, da lahko stranke v trgovini naročajo od kjer koli in kadar koli, pri čemer so podatki o izdelkih in zalogah ažurni, naročila pa se avtomatsko prenašajo v sistem za materialno poslovanje. To na primer omogoča, da se tudi ob vnosu naročila zvečer ali ponoči odprema kupcu izvede že naslednji delovni dan. Rešitev uporablja najsodobnejše tehnologije za oblak, kar pomeni visoko varnost, hitro delovanje in možnost prenašanja v druge oblake.

Več info:  domen.ocepek@kopa.si

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)