Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
četrtek, 31.10.2013

Enostavno in bolj varno

Poenotenje uporabniških imen in gesel Microsoft Aktivnega imenika ter prijav v poslovne programe na platformi Oracle izboljša upravljanje informacijske varnosti.Uporaba različnih prijavnih podatkov lahko v resnici deluje proti varnosti in tveganje zlorab še poglablja. Uporabniki si namreč gesla velikokrat zapisujejo in jih lepijo na zaslon, dogaja se celo, da jih več uporablja enaka gesla. Vedno večje število spletnih aplikacij oziroma oblačnih storitev probleme uporabnikov s pomnjenjem prijavnih podatkov le še povečujejo.

KOPA je novo storitev ponudila v naboru storitev za Oracle okolja OraStor http://www.kopa.si/novica.aspx?id=489 . Z njo je uporabnikom platforme Oracle omogočila koriščenje uporabniških imen in gesel iz Microsoft Aktivnega imenika, ki se uporabljajo za prijavo v sistem Windows in aplikacije na Microsoftovih tehnologijah, še za poslovne rešitve na platformi Oracle. »Uporabnikom omogočamo, da se jim ob spremembi prijavnih podatkov v Aktivnem imeniku samodejno spremenijo prijavni podatki za poslovne aplikacije na Oraclu. To pomeni, da uporabnik uporablja samo ene prijavne podatke, kar je po eni strani bistveno bolj udobno, po drugi strani pa organizacije s tem izboljšajo varnostno politiko in izpolnijo revizijske zahteve,« je povedal Matjaž Jurjec, svetovalec za KOPA ERP. Navsezadnje s tem organizacije poenotijo politiko menjave gesla za poslovne aplikacije s politiko menjave gesla v aktivnem imeniku ter tako lažje upravljajo z informacijskimi tveganji.

Rešitev za poenotenje prijavnih podatkov je KOPA v sklopu izvajanja storitev OraStor že implementirala v Termo elektrarni Šoštanj.
Za predstavitev rešitve vam je na voljo: Matjaž Jurjec (matjaz.jurjec@kopa.si)  

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)