Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
sreda, 8.3.2006

Podpis pogodbe projekta Center vseživljenskega učenja (CVŽU) Koroška

KOPA računalniški inženiring d.d. je v ponedeljek v prostorih MOCIS-a v Slovenj Gradcu svečano podpisala partnersko pogodbo projekta »Center vseživljenskega  učenja Koroška – CVŽU«.

Glavni namen CVŽU Koroške je vzpostaviti široko mrežo partnerjev, z območja celotne Koroške, ki bo omogočal povezovanje in nadaljnji razvoj že sedaj delujoče ponudbe svetovanja in informiranja, samostojnega učenja in vseh vrst učenja z IKT podporo za odrasle in mladino v regionalnem okolju.

Največji poudarek projekta je  na neformalnem vseživljenjskem učenju, omogoča širše sodelovanje v vseživljenjskem neformalnem učenju vseh prebivalcev regije, dviguje  raven kulture vseživljenjskega učenja in povečuje udeležbo v neformalnem vseživljenjskem učenju še zlasti tistim skupinam, ki se trenutno bodisi ne zavedajo pomena učenja ali pa preprosto nimajo dostopa do virov le tega in so trenutno v njem najslabše udeleženi.

Dejavnost CVŽU Koroške bo namenjena vsem prebivalcem Koroške, vendar bo prednostno usmerjena v ciljno skupino nezaposlenih in zaposlenih z nižjo izobrazbeno strukturo in nedokončanim šolanjem.

S to vizijo bo CVŽU Koroške spodbujal vseživljenjsko učenje, ki je v številnih nacionalnih in evropskih dokumentih prepoznano kot ključno orodje za socialno vključevanje in kompetitivnost na trgu delovne sile.

 

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)