Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
četrtek, 7.11.2013

PIES 2013: Vloga novih IT je ključna

Informacijske rešitve kot je IBM Maximo ter Kopine rešitve na področju SOA povezovanja podpirajo prehod na pametna omrežja.

V Portorožu je med 6. in 7. novembrom potekalo 6. posvetovanje o informatiki v energetiki PIES, ki so se ga udeležili številni informatiki in napredni uporabniki informacijskih tehnologij v slovenski energetiki. Strokovnjaki iz različnih panog energetskega sektorja so na dogodku, na katerem tudi KOPA že vrsto let sodeluje kot sponzor ter vsebinsko s strokovnimi prispevki in dobrimi praksami, predstavili vrsto aktualnih tem in trendov, ki so zaznamovali zadnje leto. Tako so na najboljši način potrdili pomembnost dogodka, ki vsako leto znova opozarja, združuje in povezuje vse ključne akterje iz informatike in energetike.

Slovenska elektro distribucija se nahaja pred velikimi izzivi, ki izhajajo tudi ali predvsem iz uvajanja pametnih omrežij. Med ključne dejavnike za uspešnost koncepta pametnih omrežij spada učinkovita izmenjava podatkov med različnimi inteligentnimi napravami in informacijskimi sistemi znotraj podjetij, kot tudi izmenjava podatkov med podjetji, ki nastopajo na energetskem trgu. Poudarjen je bil pomen in vloga informacijskih tehnologij in informacijske stroke, brez katerih zastavljenih projektov enostavno ni moč izvesti.

Več informacij: Darko Grubelnik, svetovalec programa Maximo, Tel.: 02 88 39 770, GSM: 041 315 876

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)