Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
petek, 17.1.2014

Pisarna v oblaku je cenejša

V Kopi ugotavljajo, da organizacije v Sloveniji uvajajo Office 365 zaradi znižanja stroškov in povečanja učinkovitosti.

KOPA poroča, da se vedno več podjetij in javnih ustanov, ne glede na velikost in dejavnost, odloča za uporabo storitev pisarniške programske opreme v oblaku. K temu jih ne spodbuja samo ugodnejša cena same programske opreme, ampak še cela vrsta drugih koristi, ki vplivajo na to, da so operativni stroški za pisarniško poslovanje nižji za od 20 pa celo do 80 odstotkov.

»Storitve Office 365 imajo dokazano občutne finančne učinke zaradi nižje cene programske opreme, poleg tega pa se njihove koristi izkažejo na ravni celotne organizacije, predvsem v smislu večje produktivnosti, manjših tveganj, kakovostnejšega dela ter vodenja prek informacij,« je povedala Majda Kavšček, vodja prodaje KOPA SI. Kot ugotavlja Kavščkova, z uvedbo Office 365 pridobijo tudi uporabniki. Poveča se osebna produktivnost, saj porabijo manj časa za dostop do informacij in komunikacijo, s tem pa pridobijo čas za reševanje problemov in naloge z dodano vrednostjo, na primer pri prodaji za iskanje novih strank.

KOPA je po številu uporabnikov med najuspešnejšimi Microsoftovimi partnerji, ko gre za uvajanje storitev Office 365. Zadnja med organizacijami, ki se je odločila za ta korak, je Splošna bolnišnica Slovenj Gradec, kjer Office 365 koristi 310 uporabnikov. V slovenjegraški bolnišnici ocenjujejo, da so z uporabo storitev Office 365 znižali stroške licenčnine za osnovne pisarniške programe za 15 odstotkov. Postopno bodo uvedli še komunikacijske storitve Lync ter storitve za skupinsko delo in souporabo dokumentov in informacij SharePoint. S prehodom na Office 365 bodo poleg letnih prihrankov pridobili tudi kakovostnejše storitve ter večji nabor funkcionalnosti, kot so jih imeli na voljo prej.


02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)