Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
petek, 28.2.2014

Strateški partner za poslovne tehnologije Oracle

Kopa je v okviru storitev OraStor  pri uporabnikih poslovnih tehnologij Oracle uspešno odpravila težave v delovanju programov, ki jih je povzročila nova varnostna politika  tehnologije  Java EE.

Kopa je uporabnikom poslovnih aplikacij, ki delujejo na tehnologijah Oracle, konec lanskega leta ponudila novo storitev v zbirki OraStor, s katero omogočajo usklajeno uporabo najnovejših različic strežniške programske opreme in programskih komponent.

 "Sredi januarja so se zaradi nove varnostne politike v Javi pričeli pojavljati problemi pri delovanju aplikacij na nekaterih starejših verzijah aplikacijskega strežnika Oracle IAS. Uporabniki programov so pričeli dobivati varnostna opozorila, po namestitvi najnovejše izdaje Jave pa so programi nehali delovati," je pojasnil Matjaž Jurjec, vodja storitev KOPA OraStore v podjetju Kopa d. d.

Edini začasni in učinkovit ukrep je bil ponovna namestitev stare verzije Jave ter preprečitev avtomatske namestitve nadgradenj, kar pa ni odpravilo problema. V podjetju so zato razvili tehnično rešitev ter pripravili načrt aktivnosti. Tako so z novo programsko opremo glede na posamezno izdajo programske opreme Oracle uporabnikom zagotovili trajno rešitev tehničnih problemov in s tem dosegli zanesljivo in varno delovanje poslovnih aplikacij.
Nova storitev je kmalu potrdila svojo tržno vrednost. Postopke so v drugi polovici januarja brez zapletov izvedli pri skoraj vseh svojih partnerjih, pa tudi v podjetjih, ki ne uporabljajo Kopinih poslovnih aplikacij - skupaj v več kot 30 podjetjih.

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)