Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
ponedeljek, 3.3.2014

Globalni trendi za upravljanje s sredstvi

Obvladovanje podatkov, vzpostavitev pametne infrastrukture  in sledenje mobilnim sredstvom letos v središču upravljanja s poslovnimi sredstvi in storitvami.

Upravljanje s sredstvi in storitvami sledi spremembam v načinu dela organizacij in mora izpolnjevati vedno ostrejše poslovne zahteve. Strokovnjaki v letu 2014pričakujejo okrepitev treh večjih področij, ki bodo oblikovala polje upravljanja s sredstvi in storitvami tudi v prihodnje.

Zbiranje in analiziranje podatkov

Organizacijam je na voljo vedno več podatkov, ki jih lahko uporabijo za svoja opazovanja. Z analitičnimi orodji, ki so že standarden del kakovostnih informacijskih rešitev kot je IBM Maximo (http://www.kopa.si/maximo.aspx), bodo strokovnjaki lažje pridobivali informacije, s katerimi bodo izboljšali razpoložljivost sredstev in kakovost storitev ter dvignili skupno učinkovitost organizacije.

Pametna fizična infrastruktura

Organizacije se soočajo z naraščajočimi izzivi glede povečevanja izkoriščenosti sredstev v njihovi dobi delovanja. Vse več podjetij investira v kompleksne infrastrukture, ki so vedno bolj povezane in odvisne od operativnih tehnologij. Za spopadanje s temi izzivi se organizacije obračajo k povezovanju procesov, podatkov in sredstev, s čimer bodo poenostavila obvladovanje tehnologij za poslovanje in osnovno dejavnost.

Sledenje mobilnim sredstvom

V letu 2014 se bo povečala uporaba značk RFID, še posebej zaradi bistveno podaljšanega dosega branja (tudi do 100 metrov) in ker že omogočajo zmožnosti GPS. S tem bo postalo sledenje fizičnim sredstvom bistveno lažje, še posebej za podjetja, ki obvladujejo sredstva na različnih lokacijah oziroma poslujejo globalno.

Upravljanje s sredstvi pomembno vpliva na poslovanje. Ti novi trendi in tehnologije, ki bodo po pričakovanjih že letos sprožili velike premike, bodo prispevali k še bolj enostavnemu obvladovanju fizičnega premoženja podjetij in ustvarjanju nove dodane vrednosti.

Več informacij: vinko.jelenko@kopa.si

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)