Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
torek, 8.4.2014

Po dvanajstih letih je nastopil čas za zamenjavo Windows XP

Microsoft po 8. aprilu 2014 ne bo več zagotavljal tehnične pomoči in posodobitev operacijskega sistema Windows XP ter zbirke Office 2003.  Že veste s čim boste nadomestili svoje priljubljeno namizno pisarno?


Ni se podrl svet. Čeprav je Microsoft z današnjim dnem ugasnil podporo za 12 let star Windows XP ponuja še bistveno bolj kakovostne rešitve, ki zmorejo veliko več. In ne le to. Tehnologije računalništva v oblaku, ki jim je dala polet zbirka storitev Office 365, delajo poslovanje z Microsoftovimi programi še bolj enostavno, uporabniku prijaznejše in veliko bolj učinkovito.

Toda, ali lahko z njimi nadomestite to, kar izgubljate z Windows XP in Office 2003? Jasno. Rešitve kot so Windows 8 in storitve Office 365 uporabnikom prinašajo preskok pri osebni produktivnosti, sodelovanju in stroških. In predvsem prednosti računalništva v oblaku, ki zagotavlja dostop do poslovnih vsebin  in aplikacij od kjer koli in kadar koli.

Več kot 90 odstotkov uporabnikov Microsoftovih programov ne uporablja njegovih storitev v oblaku. To pomeni, da okrog milijarda njegovih uporabnikov še vedno koristi svojo namizno pisarno na zastarel način. Microsoft se je vedno znal potruditi za svoje uporabnike. Tako je organizacijam in zasebnim uporabnikom ponudil ne samo dostojne naslednike za Windows XP in Office 2003, temveč širok nabor dodatnih aplikacij in storitev, ki so z vidika skupnih stroškov lastništva ter investicij v informacijsko infrastrukturo bistveno ugodnejše kot stara platforma.

Rešitve za vsa poslovna okolja

Microsoft je prav z Windowsi XP ponudil operacijske sisteme v več različicah – glede na zahtevnost uporabe. KOPA za manjša podjetja danes priporoča uporabo Windows 8.1 Professional v kombinaciji z Office Home&Business 2013, v kolikor  se želi v podjetju podpreti skupinsko delo pa storitve Office 365 Small Business.
Za večje poslovne uporabnike, ki nimajo urejene nabave prek pogodb KOPA, svetuje čimprejšnjo nadgradnjo na Windows 8.1 in Office Professional Plus 2013. V srednjih in velikih podjetjih, ki že imajo pogodbe z Microsoftom, je smiselno nadgraditi operacijski sistem na Windows 8.1 prek pogodbe OLP in uporabiti storitve Windows 365. Kombinacija  Windows 8.1 in Office 365 namreč ponuja vrsto zmožnosti za skupinsko delo, na primer delovne tokove, deljenje datotek ter interaktivno komunikacijo med zaposlenimi.

Dodatne informacije o Office 365:
Pisarna v oblaku je cenejša
Več na: http://www.kopa.si/novica.aspx?id=535

Učinkovito upravljanje z aplikacijami, dokumenti in informacijami
Več na : http://www.kopa.si/novica.aspx?id=518

Office 365: varnost ni vprašanje!
Več na : http://www.kopa.si/novica.aspx?id=463

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)