Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
torek, 5.8.2014

Standardi slovenske kadrovske stroke – jih poznate?

Slovenska kadrovska zveza predstavlja Standarde in kompetence slovenske kadrovske stroke.


Slovenska kadrovska zveza je pripravila referenčni dokument Standardi in kompetence slovenske kadrovske stroke. Dokument, ki temelji na tujih dobrih praksah, je prilagojen slovenskim specifikam. Služi kot vodilo kadrovskim strokovnjakom pri njihovemu delu in razvoju. Nabor kompetenc je še posebej pomemben za slovenski menedžment, in sicer v procesu izbire in zaposlitve strokovnjakov za ravnanje s človeškimi viri.
Nabor kompetenc sestavlja 8 ključnih kompetenc:
  1. Uporaba strokovnega znanja
  2. Medosebni odnosi
  3. Vodenje
  4. Komuniciranje
  5. Management raznolikosti in vključevanja
  6. Etično ravnanje
  7. Kritično presojanje
  8. Poslovna usmerjenost
Navedene kompetence opisujejo znanje, veščine in lastnosti ter pričakovano vedenje. Ker imamo na kadrovskem področju dva ključna profila, to sta (1) kadrovski menedžer in (2) kadrovski strokovnjak, je vsaka kompetenca  v skladu s tem še dodatno opredeljena/razdelana.
Celoten dokument, ki podrobno opisuje vseh osem kompetenc za profila, je na voljo TUKAJ!

Podprite teorijo s praktično rešitvijo

Kot boste lahko razbrali iz dokumenta, so navedene kompetence podrobno opisane, a nam to v procesu merjenja rezultatov in nagrajevanja ter še posebej v procesu izbora novega strokovnjaka, kaj dosti ne koristi. Navedeno velja za vse bolj ali manj znane sisteme ter modele kompetenc. Še tako dobro premišljen, izdelan in podkovan sistem  kompetenc ne prinaša koristi, če služi zgolj administrativnemu namenu ali ni praktično naravnan, kar prvenstveno pomeni, da mora biti merljiv. V Kopi smo razvili vrhunsko in edinstveno rešitev, in sicer ekspertni sistem za merjenje znanja oz. kompetenc (e-DKES). Sistem temelji na izgradnji drevesa kompetenc, bodisi za posameznika, podjetje ali celotno panogo. Je živ in učeč sistem, ki se prilagaja zahtevam okolja in ta zmožnost, imenovana dinamična zmožnost, je danes ključnega pomena. Dokazano je, da uvedba takšnega sistema doprinese k povišanju prihodkov podjetja celo do štiri krat.

Več informacij:
dr. Lidija Breznik (lidija.breznik@kopa.si)
podpredsednica Društva za kadrovsko dejavnost (DKD) Koroška,
Slovenska kadrovska zveza (SKZ)
02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)