Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
sreda, 30.7.2014

Zrcalce, zrcalce na steni

Jutranji pogled v zrcalo nam lahko pomaga, ko smo na tleh. Raziskovalci že uporabljajo sodobne tehnologije za zajem informacij o fizičnem izgledu za ugotavljanje zdravja starejših ljudi.


V okviru projekta USEFIL, ki ga podpira Evropska Unija, razvijajo pametna zrcala, opremljena z nizkocenovnimi brezžičnimi video kamerami, ki snemajo čustveno in fizično stanje osebe.
Enostavna kamera za zrcalom zbira podatke o fizioloških pokazateljih, kot so velikost zenice ter barva kože, prek algoritmov za zaznavanje obraza. Rezultati posredujejo domneve o čustvenem stanju osebe in lahko pokažejo resne zdravstvene težave. Informacije o rezultatih se pokažejo na zaslonu na površini zrcala, skupaj s koledarjem in uro. Negovalci in zdravstveno osebje lahko oddaljeno dostopajo do podatkov, z namenom predpisovanja receptov, naročanja na obisk pri zdravniku in pošiljanja opomnikov.
Poenostavljene prototipe pametnih ogledal že preizkušajo uporabniki v Grčiji, Izraelu in Veliki Britaniji kot del zbirke sistemov za pametna življenjska okolja za starejše ljudi.
02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)