Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
sreda, 24.9.2014

Microsoft napovedal desetko

V Microsoftu so predstavili preizkusno različico novega operacijskega sistema Windows 10.Microsoft želi pospešiti uporabo novih operacijskih sistemov, zato bodo različico devet kar preskočili. Novi Windows 10, ki je v poskusni različici za programerje in razvijalce na voljo od 1. oktobra, prinaša poenotenje uporabniške izkušnje na vseh napravah, od osebnih računalnikov do tablic, mobilnikov in televizorjev na dotik.
Največja novost v novih Windowsih je gumb Start, ki združuje klasična gumba in meni Start ter »žive« ploščice, poznane iz novega grafičnega vmesnika Metro v Windows 8. Poleg tega bo že na namizju možno uporabljati priročne programe, ki bodo sicer namenjeni uporabi v novem grafičnem vmesniku, a jih bo mogoče poganjati tudi na namizju, vključno z namensko tipko za iskanje, ki se bo nahajala poleg menija Start. Pri uporabi sistema bo pomagala digitalna asistentka Cortana. Windows 10 bo že v osnovi podpiral naprave na dotik, tako da so razvijalci ohranili vrstico Charms Bar ter drsno odpiranje pregledovalnika opravil.
Prvi različici bodo sledile poskusne različice za strežniške sisteme, končni uporabniki pa bodo novinca lahko preizkusili šele v aprilu 2015. Za kupce Windows 8.1 bo novost brezplačna, tisti, ki so kupili operacijski sistem Windows 8 oziroma so ga prejeli skupaj z osebnim računalnikom, pa naj bi za nadgradnjo odšteli le 20 evrov. Enako ugodne pogoje naj bi ponudili tudi uporabnikom Windows XP, ki ga še vedno uporablja več kot četrtina uporabnikov.

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)