Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
sreda, 1.10.2014

KOPA poenostavlja poslovno mobilnost

Podjetje KOPA je s sklenitvijo partnerstva s Fiberlinkom slovenskim podjetjem ponudilo vodilne storitve Maas360 za upravljanje z mobilnimi poslovnimi sistemi iz oblaka.


SLOVENJ GRADEC, 2. 10. 2014 – Vse več podjetij se zaveda prednosti mobilnega dela. Z razširitvijo poslovnih informacij, aplikacij in procesov izven varnih območij poslovnih prostorov se odpira vrsta tveganj, ki prehod na mobilno poslovanje zavirajo. V podjetju Kopa, ki ponuja celovit nabor poslovnih rešitev in storitev, so sklenili partnerstvo z vodilnim ponudnikom sistemov za upravljanje mobilnih naprav, z IBM-ovo družbo Fiberlink. Kopino partnerstvo bo podjetjem omogočalo uporabo vodilnih storitev za upravljanje mobilnih naprav, aplikacij in uporabnikov MaaS360. Podjetja bodo tako z uporabo storitev MaaS360 za upravljanje mobilnih naprav in storitev ter Kopinih izkušenj na področju razvoja mobilnih poslovnih rešitev in storitev podpore uporabnikov poenostavila in pohitrila uvedbo varnega in učinkovitega mobilnega poslovanja.
“Sposobnost mobilnega poslovanja bo že v bližnji prihodnosti odločala o tem, katero podjetje bo ohranjalo kupce, kakšne kadre bo pridobivalo in kakšna bo njegova poslovna uspešnost,” je povedala Mirjam Ocepek, vodja marketinga v podjetju Kopa d. d.
Razširitev Kopinih storitev sistemske integracije s storitvami MaaS360 za upravljanje mobilnih naprav (MDM – mobile device management) bo podjetju omogočilo hitrejši odziv na zahteve strank po varnih mobilnih storitvah. Kopa namreč že sedaj zagotavlja vrsto poslovnih aplikacij za mobilne naprave, kot so mobilni kontroling, dokumentne rešitve, na primer za upravljanje pogodb, ISO dokumentacije in odobravanje prejetih računov, Office 365 za osebno produktivnost in skupinsko delo ter ambulantna prodaja. MaaS360 poleg zagotavljanja mobilne informacijske varnosti in enostavnega upravljanja mobilnih sistemov omogoča, da uporabniki do poslovnih aplikacij in podatkov dostopajo prek svojih priljubljenih mobilnih naprav (BYOD – bring your own device).
“Podjetja si želijo varnih mobilnih storitev, kar pa je zaradi raznolikosti in pogostih menjav naprav zelo težko doseči. S podporo pristopu BYOD mobilnim uporabnikom omogočamo svobodo pri izbiri naprav, po drugi strani pa oddelkom informatike zagotavljamo enostavno upravljanje celotnega portfelja naprav, aplikacij in uporabnikov, ki sestavljajo njihov mobilni informacijski sistem,” je razložil Bojan Javornik, vodja sistemske integracije v podjetju Kopa d. d.
Kopino partnerstvo s podjetjem Fiberlink ne prinaša razvoja mobilnega poslovanja samo podjetjem, ki že uporabljajo njene poslovne rešitve. »S ponudbo storitev MaaS360 želimo slovenskim podjetjem omogočiti, da svojim zaposlenim in partnerjem ponudijo mobilno poslovanje na hiter, cenovno ugoden in predvsem varen način,« je še poudaril Javornik.
MaaS360 je preizkušena rešitev za upravljanje mobilnih poslovnih sistemov, ki jo uporablja že prek 5.000 podjetij po vsem svetu. Kot povezana storitev iz računalniškega oblaka poenostavlja upravljanje mobilnih sistemov prek hitre uvedbe in celovite varnosti, ki obsega aplikacije, dokumente, e-pošto in naprave. MaaS360 podpira različne mobilne naprave, kot so pametni telefoni, tablice na katerih tečejo različni operacijski sistemi iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry OS kot tudi prenosne računalnike z Windows operacijskim sistemom.

O podjetju Fibrelink
IBM-ova družba Fibrelink dobavlja rešitve za upravljanje poslovne mobilnosti več kot 5.000 strankam po vsem svetu, od podjetij s seznama Fortune 500 do majhnih in srednjih podjetij. Cilj je poenostavitev dela v mobilnem svetu prek celovite mobilne varnosti ter upravljanja mobilnih naprav in aplikacij, dokumentov, e-pošte in naprav. Storitve MaaS360, ki so takoj dostopne prek spleta, zagotavljajo enostavno uporabo in vzdrževanje ter podjetjem omogočajo prožnost, ki jo potrebujejo pri izkoriščanju mobilnosti na vseh področjih poslovanja. Storitve so podprte z najbolj odzivno podporo v panogi, kar potrjuje zaveze podjetja k osredotočanju na uporabnike ter na najboljšo uporabniško izkušnjo za oddelke informatike in zaposlene

Več na spletni strani: http://www.maas360.com/

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)