Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
ponedeljek, 1.12.2014

Temeljna informacijska rešitev za implementacijo standarda ISO 5500

Kopa je na 2. slovenski konferenci o vzdrževanju elektroenergetskih objektov predstavila zmožnosti sistema IBM Maximo, s katerimi podjetja uresničijo zahteve standarda ISO 55000 za upravljanje s sredstvi.2. slovenska konferenca o vzdrževanju elektroenergetskih objektov - Nova Gorica 2014  je ponudila vrsto novosti in trendov s področja vzdrževanja. Ena izmed aktualnih tem je bila upravljanje s sredstvi po standardu ISO 55000. Darko Grubelnik, eden Kopinih vodilnih strokovnjakov na področju informacijske podpore upravljanju  s sredstvi in storitvami, je v svojem referatu IBM Maximo - Temeljna informacijska rešitev za implementacijo standarda ISO 5500 Asset Management, izpostavil bistvo standarda ISO 55000 in njegove ključne elemente. Hkrati je podal pregled nad zahtevami ISO 55001 in podprtost le teh s strani informacijske rešitve IBM Maximo. Predstavil je tudi izkušnje Kope pri uvajanju rešitve IBM Maximo v slovenskih elektroenergetskih podjetjih.

»Podjetja s sistematičnim in usklajenim pristopom k upravljanju sredstev lažje dosegajo strateške cilje, saj optimizirajo in trajnostno obvladujejo svoja sredstva, njihovo poslovno uspešnost, tveganja in stroške skozi celotno dobo delovanja,« je povedal Darko Grubelnik, vodja projektov v KOPA d.d.

Novi mednarodni standard za upravljanje s sredstvi ISO 55000 - Asset  Management predstavlja celovit pristop k uvedbi sistema za upravljanje s sredstvi. Bistvo tega standarda je, da se ne fokusira na sredstva sama, temveč na dodano vrednost in učinek, ki jo podjetje ob uravnoteženju tveganj, stroškov in učinkov ustvarja s pomočjo sredstev. Z uporabo IBM Maximo Asset Management, kot temeljno informacijsko rešitvijo za implementacijo standarda ISO 55000 si lahko podjetja zagotovijo vse ključne funkcionalnosti in podprejo svoje procese v skladu z zahtevami novega standarda. Z integracijo ključnih podatkov na enotni platformi pridobijo tudi večjo preglednost in nadzor nad vsemi zahtevanimi informacijami, ki jih potrebujejo za uskladitev upravljanja sredstev s poslovnimi cilji podjetja.

V kolikor želite dobiti celoten referat se obrnite na: marketing@kopa.si.

Več informacij: Darko Grubelnik (darko.grubelnik@kopa.si)

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)