Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
nedelja, 18.1.2015

Pravi načrti, ob pravem času, na pravem delovnem mestu v proizvodnji

Brezpapirno poslovanje v proizvodnji zmanjša možnost napak pri prenašanju informacij na delovne centre in hkrati poveča produktivnost.

Proizvodna podjetja v svoji osnovni dejavnosti še vedno po večini uporabljajo papirno dokumentacijo. Pri tem se pojavlja več problemov, predvsem pri distribuciji proizvodnih dokumentov in načrtov. Se je v izvedbo res poslalo zadnjo verzijo? Kaj, če se je v času od izpisa do prenosa fizičnega dokumenta na delovno mesto zgodila kakšna sprememba? Kakšne so bile prejšnje različice, kaj so razlike? Tudi izdelava papirnih dokumentov ima poleg tiskanja in fizičnega razdeljevanja, ki je zamudno, še druge pomanjkljivosti, predvsem ročno zapisovanje podatkov o izvedbi, ki ustvarja možnosti za nastanek napak.

Zanesljiv in hitrejši tok informacij

V sistemu za obvladovanje proizvodnje KOPA Monitoring so zagotovili uporabo elektronskih proizvodnih dokumentov. Rešitev je povezljiva z osrednjim dokumentnim sistemom podjetja in omogoča distribucijo zadnjih veljavnih proizvodnih dokumentov in načrtov v elektronski obliki, neposredno na delovni center. Podjetja se s tem izognejo tiskanju in delu povezanem z raznašanjem papirnih dokumentov. Kar pa je najbolj pomembno, izničijo časovne izgube od lansiranja proizvodnje do dejanskega začetka izvedbe na delovnih centrih. Poleg tega lažje obvladujejo in sledijo spremembam, ki se lahko izvedejo v zadnjem trenutku, ter tako izboljšajo prilagodljivost.

Zmanjšanje napak

Prek brezpapirnega dela KOPA Monitoring zmanjša prekinitve in izgubo, ki nastane zaradi uporabe napačnih informacij, poveča delovno učinkovitost ter izboljša sistem upravljanja kakovosti. Ker je posredovanje nalog na delovne centre avtomatizirano in poteka v realnem času, se hkrati izboljša komunikacija in s tem kakovost dela. Po drugi strani pa sistem poenostavlja in pohitri pridobivanje povratnih informacij, ki se lahko zajemajo samodejno s stroja, na primer o stanju izvajanja nalog ali o pomembnih dogodkih, kot je dosežena količina ali presežen čas za izdelavo.

Dodatne informacije: tomislav.ogorevc@kopa.si
02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)