Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
sobota, 10.1.2015

Uspešno vzdrževanje rabi IT podporo

Brez računalnika in računalniških programov si vzdrževanja ne moremo več predstavljati. Istočasno je vodenje vzdrževanja neposredno povezano z ostalimi poslovnimi sistemi, še posebej s proizvodnjo.

Posledica učinkovite informacijske podpore pri vzdrževanju je višja razpoložljivost, ki se neposredno odraža v skupni operativni učinkovitosti strojev in naprav (OEE). Prav vlaganja v sodobne informacijske rešitve za vzdrževanje, kot je IBM Maximo, podjetjem vrnejo oziroma povečajo konkurenčno prednost.
Čeprav ima vlaganje v IT pri vzdrževanju daljnosežne poslovne učinke, se na prvem mestu največkrat pojavlja vprašanje o neposrednih stroškovnih prihrankih. Ti že v srednjih proizvodnih podjetjih lahko hitro dosežejo tudi milijon evrov letno. Kot kaže dobra praksa, se ta prihranek ustvarja pri zmanjšanju stroškov materiala in rezervnih delov, nabavnih in skladiščno-logističnih stroškov, zmanjšanju naložb v novo opremo ter v boljši izkoriščenosti garancij.

Kam po znanje in izkušnje?

V podjetju KOPA so pripravili razširjeno gradivo, ki odločevalcem v tehničnih službah, proizvodnji in najvišjemu vodstvu podaja pregled nad izzivi, rešitvami, zmožnostmi in koristmi preizkušenih informacijskih rešitev za vzdrževanje.

Gradivo je na voljo na spletni povezavi: http://www.kopa.si/pdoc/Informacijska podpora vzdrzevanju.pdf

Več informacij: aljaz.gradisnik@kopa.si


02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)