Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
četrtek, 22.1.2015

Znižajte proizvodne stroške zaradi preskokov delovnih operacij

KOPA Monitoring proizvodnim podjetjem lahko zagotavlja strogo upoštevanje zaporedja faz dela proizvodnih postopkov, kar onemogoča napake, kot je preskakovanje delovnih operacij.


Preskok delovne operacije je v maloserijski in naročniški proizvodnji pogost pojav, predvsem v zadnjih fazah proizvodnega procesa, na primer pri brušenju in barvanju. Če delavec po pomoti obdelovanec pobarva pred brušenjem, morajo v podjetju izvesti postopek brušenja pobarvanega obdelovanca, ki zahteva več časa in brusnega materiala, kot pri brušenju surovega kosa. Nato pa mora delavec zbrušeni kos ponovno pobarvati. Na ta način se porabi še enkrat več časa in denarja za barvanje in barvo od načrtovanega.

KOPA Monitoring preprečuje takšne napake, saj sledi delovnim fazam. »Z blokado preskoka operacije imamo možnost, da v primeru, če se predhodna operacije še ni začela, delavcu onemogočimo prijavo njegove delovne operacije in ga prek terminala ustrezno opozorimo,« je povedal Aleš Pelc, svetovalec in uvajalec za proizvodnjo, Kopa d. d. Aplikacija delavcu zavrne knjiženje delovnega lista in na zaslon termina izpiše opozorilo »Za preskok operacije niste pooblaščeni«. Da delavec nadaljuje z delom, mora preskok odobriti avtorizirana oseba, ki ima v varnostni shemi aplikacije KOPA Monitoring pravico za potrditev izvedbe preskoka delovne operacije. Delavec lahko tako knjiži svoj delovni list šele po odobritvi, oziroma po izvedbi predhodne delovne operacije, v kolikor preskok ni možen.

Več informacij: Tomislav Ogorevc (tomislav.ogorevc@kopa.si)

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)