Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
petek, 6.3.2015

Srbski Atenic Commerce širi uporabo KOPA ERP

Podjetje Atenic Commerce se je po nakupu podjetja FAHOP, ki izdeluje hladno oblikovane profile, odločilo tudi za nakup nadgradnje poslovnega sistema KOPA ERP v tovarni v Aleksincu in v drugi fazi še za razširitev na matično podjetje v Čačku.

V podjetju Atenic Commerce so se za nov poslovni sistem odločili zaradi hitrega povečanja števila zaposlenih in novega pristopa k poslovanju za skupno že 160 zaposlencev. Z nakupom FAHOP-a je namreč Atenic dejavnost razreza in maloprodaje kovin razširil še na proizvodnjo hladno oblikovanih profilov, v kateri zaposluje dodatnih 60 zaposlenih. Ker Atenicov poslovni informacijski sistem proizvodne dejavnosti ni podpiral, v FAHOPU pa so v preteklosti že z zadovoljstvom uporabljali Kopino rešitev, so se novi lastniki odločili za uvedbo najnovejše različice KOPA ERP.

V okviru uvedbe je KOPA zagotovila prenovo strojne infrastrukture ter vzpostavitev poslovnega informacijskega sistema za cevarsko proizvodnjo. V sklopu implementacijskega projekta so Kopini strokovnjaki izvedli prehod iz obstoječe rešitve na najnovejšo različico ter vzpostavili osnovne procese za podporo proizvodnji cevi ter za poslovanje orodjarne v Aleksincu. Do začetka poletja bodo ob nemoteni proizvodnji zaključili še vse modifikacije proizvodnega sistema po zahtevah naročnika.

Uvedba v Aleksincu je bila zaradi uporabe prednastavljene poslovne rešitve v preteklosti, Kopinih najboljših praks ter predznanja uporabnikov v Aleksincu izvedena v samo dveh mesecih. V drugi fazi uvedbe se bo KOPA ERP do konca leta 2015 razširil še na podporo poslovanju centrale v Čačku, kjer bodo sistem uporabljali za vodenje poslovanja, podporo v komerciali, financah in računovodstvu ter kadrovsko-plačni službi.

Več informacij: Tomislav Ogorevc (tomislav.ogorevc@kopa.si)

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)