Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
ponedeljek, 23.3.2015

Pregledno vodenje s poenostavitvijo zajema dogodkov v proizvodnji

Rešitev Kopa EKG – za boljši Utrip proizvodnje, omogoča vzpostavitev preglednega vodenja dela ter spremljanje proizvodnje.

Podatki temeljijo na treh sklopih podatkov: podatki iz strojev, procesni podatki in človeški podatki.

Vse se odvija v realnem času – podatki na voljo v razumnem roku – osnovni podatki o liniji najkasneje v roku 1 minute, KPI kazalci v roku 10 minut.


Sledenje poteku dela in aktivnostim delavcem v proizvodnji je brez uporabe sodobnih informacijskih orodij praktično nemogoče. KOPA EKG proizvodnje, prek uporabniku prijaznega grafičnega vmesnika na terminalu z zaslonom na dotik, zaposlenim  omogoča na preprost in nadzorovan način izbiro delovnega listka in vrste dela ter vnašanje napak in zastojev. Informacijsko okno se uporabniku prilagodi ob prijavi, kar pomeni, da delavci, vodje skupin, kontrolorji ter vzdrževalci dostopajo samo do tistih informacij, nalog in aktivnosti, za do katerih imajo pravice oziroma zadolžitve.

Prednosti takšnega pristopa je več. Delavci se ne obremenjujejo z informacijami in aktivnostmi za katere niso pooblaščeni, poleg tega pa tudi ne morejo narediti napake, na primer da bi kaj po pomoti knjižili. Poleg tega se vnosi podatkov izvajajo neposredno na delovnem centru, kar skrajšuje čas za zajem in obdelavo informacij, po drugi strani pa zagotavlja sočasne podatke in zanesljiv revizijski pregled dogajanja v proizvodnji vse do ravni posameznega delovnega centra, delavca in delovnega naloga.

Več info o rešitvi: tomislav.ogorevc@kopa.si

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)