Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
torek, 31.3.2015

31. marec – svetovni dan varnostnega kopiranja podatkov

Dan varnostnega kopiranja podatkov je več kot odlična priložnost za razmislek o tem, ali ste storili vse potrebno za zaščito svojih podatkov pred izgubo in zlorabo ter nepooblaščenim osebam onemogočili dostop do njih.

Kaj je varnostno kopiranje ali backup?
Varnostno kopiranje je kopiranje podatkov z (mobilnih) naprav, ki so nenehno v uporabi, na zunanje diske, serverje podjetja ali v oblak. Z njim poskrbite, da imate v primeru izgube, kraje ali poškodbe naprave še vedno shranjene in posledično dostopne prejšnje različice dokumentov. Aktualnost kopiranih datotek je seveda odvisna od pogostosti varnostnega kopiranja, ki ga lahko tudi avtomatsko nastavite. Če podatke kopirate na zunanji disk, ki ga je treba pred tem priklopiti na računalnik, si lahko nastavite opomnik ter s tem preprečite, da bi na opravilo pozabili.

Priporočljivo je, da izdelate vsaj dve varnostni kopiji, ki ju hranite na različnih mestih.

Zakaj je koristno uporabljati oblak?
Če ste svoje poslovanje in podatke že prenesli v oblak, se podatki na (mobilnih) napravah avtomatično sinhronizirajo z oblakom, hkrati pa se ustvarijo tudi varnostne kopije. Ker strojne opreme s podatki ni v podjetju, so ti tudi v primeru naravnih nesreč varni pred uničenjem ali izgubo.

Ponudniki oblačnih rešitev namreč podatke hranijo na več različnih lokacijah hkrati, s tem pa poskrbijo še za dodatno varnost vaših podatkov, ne da bi imeli vi zaradi tega večje stroške.
Avtomatično varnostno kopiranje pa ni edina prednost oblačnih rešitev, saj z njimi dobite tudi številne druge funkcionalnosti mobilne pisarne, kot so deljenje dokumentov in njihovo skupno urejanje, sledljivost različic, nenehen dostop do podatkov in možnost nadgradnje z drugimi poslovnimi orodji.Kakovostne poslovne rešitve za varnostno kopiranje si lahko od aprila naprej ugodneje zagotovite prek podjetja Microsoft
S 1. aprilom 2015 podjetje Microsoft spreminja način obračunavanja svoje Azure Backup storitve. Za spremembo so se odločili na podlagi povratnih informacij s strani partnerjev in strank. Nov način obračunavanja prinaša nižje in predvidljivejše stroške. Azure Backup odlikuje predvsem zmogljiva in preizkušena programska oprema, ki omogoča poljubno nastavljanje kombinacij urnika varnostnega kopiranja ter brezplačen prenos podatkov tudi v primeru njihove povrnitve.

V veliki večini primerov (predvsem pri večjih strežnikih) se bo strošek za varnostno kopiranje v Azure izdatno zmanjšal, zato predlagamo, da si podrobno pogledate ponudbo in s pomočjo kalkulatorja izračunate skupni strošek zaščite vaših strateško pomembnih naprav in seveda podatkov.

Več info: marketing@kopa.si
Vir: www.mobilen365.si

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)