Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
sreda, 8.4.2015

Nosljive računalniške naprave so na pohodu

Računalniške naprave za nošenje, kot so pametne ure, se z vidika hitrega tržnega uspeha srečujejo z vrsto težavami, ki jih pri tablicah in pametnih telefonih ni bilo.Večina nosljivih naprav še vedno ni samostojnih, ampak se morajo za delovanje večine funkcionalnosti povezovati s tablico ali mobilnim telefonom. Pa to ni največji problem. Kupci namreč še vedno ne razumejo, kako bi jih lahko izkoristili. Nedavna raziskava podjetja BI Intelligence je pokazala, da 51 odstotkov vprašanih ne vidi razloga za uporabo pametne ure, 13 odstotkom pametne ure niso všeč, za 8 odstotkov ljudi so predrage, 6 odstotkov jih ne želi za uro porabiti veliko denarja, 7 odstotkom pa se dosedanje naprave zdijo neprivlačne.

Ne glede na zaenkrat počasno sprejemanje nosljivih naprav s strani trga, so obeti spodbudni. V prihodnjih 5 letih naj bi se prodaja letno povečevala za 35 odstotkov, s 33 milijonov naprav letos na 148 milijonov v 2019. Znotraj nosljivih naprav bodo prevladovale pametne ure, njihova prodaja bo rasla za 41 odstotkov letno. Letos bodo pametne ure predstavljale 59 odstotkov vseh nosljivih naprav, leta 2019 pa že 70. Ostale nosljive naprave, kot so telovadni trakovi in pametna očala, bodo predstavljale nišo, ki bo s 36-odstotnega deleža letos upadla na 20 odstotkov nosljivih naprav v 2019.

Predvideva se, da bo trg porazdeljen večinoma med Applove in Androidne naprave. Skupaj z Googlom bosta namreč prevzela več kot 90-odstotkov celotnega trga mobilnih platform.

Čeprav so zapreke še vedno velike, bodo nosljive naprave, predvsem pametne ure, našle pot do številnih uporabnikov. Prej ali slej bodo namreč postale samostojnejše računalniške naprave z robustnimi zmožnostmi. Pa tudi druge prodajne prepreke, kot so majhna velikost zaslona, robat izgled in kratka avtonomija baterije, bodo s pravimi aplikacijami postale nepomembne.
02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)