Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
ponedeljek, 15.6.2015

Monitoring proizvodnje KOPA UTRIP.PRO vzbudil pozornost na Industrijskem forumu IRT

Na 7. Industrijskem forumu IRT je KOPA med 57 vrhunskimi strokovnimi prispevki predstavila lastno inovativno rešitev za dinamično spremljanje proizvodnje in obvladovanje eskalacij.Industrijski forum IRT, letos s prek 350 udeleženci in 40 razstavljavci, prerašča v enega najbolj opaznih industrijskih dogodkov. Med njegovimi najpomembnejšimi posebnostmi je zagotovo povezovanje stroke, in sicer med podjetji, razvojno-raziskovalnimi ustanovami ter visokim šolstvom – letos iz Slovenije in Hrvaške. KOPA je na letošnjem srečanju predstavila inovativen sistem za spremljanje proizvodnje KOPA UTRIP.PRO.

»Posamezni, predvsem novejši stroji, so v proizvodnih podjetjih dobro spremljani s programsko opremo, ki pripada stroju in jo praviloma dobavi proizvajalec stroja. Vendar to še vedno predstavlja le del podatkov, potrebnih za upravljanje učinkovitosti,« je povedal Domen Ocepek, vodja razvoja programske opreme v KOPA d. d.
KOPA UTRIP.PRO je udeležence srečanja navdušil z zmožnostjo prikaza celovite slike delovanja proizvodnje. »Učinkovitost proizvodnje lahko obvladujemo šele takrat, ko vzpostavimo spremljanje tistega, kar se dela na strojih. S spremljanjem delovanja strojev, prijavljanja delavca na stroj ter delovnih listov lahko obvladujemo učinkovitost proizvodnje, pri čemer podatke o delovanju proizvodnje povežemo z zgodovinskimi podatki iz poslovnega informacijskega sistema, normativi in plani,« je razložil Ocepek.

Kopa je predstavila tudi analitične zmožnosti sistema, ki omogočajo stalno spremljanje delovanja celotnega sistema in takojšen odziv na anomalije. KOPA UTRIP.PRO poleg poročil in analiz omogoča samodejno eskalacijo ukrepov v primeru anomalij, kar zagotavlja sprotno odpravljanje problemov in nadaljnjo optimizacijo delovanja.

Povezava do članka: Dinamično spremljanje proizvodnje in učinkovite eskalacije

Več informacij: tomislav.ogorevc@kopa.si

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)