Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
torek, 9.6.2015

V oblaku so tveganja manjša

Se sprašujete, zakaj se podjetja odločajo za prehod v oblak? Oblačne platforme so v resnici lahko bolj varne od lokalno postavljenih rešitev.


Za majhna in srednja podjetja, ki finančno ne zmorejo zagotoviti potrebnih varnostnih investicij za svojo lokalno infrastrukturo, so oblačne storitve vedno bolj zanimive tudi z varnostnega vidika. Tudi za precej velikih podjetij velja, da varnostne problematike nimajo tako dobro rešene kot nekateri ponudniki v oblaku, ki so na primer poslovno oziroma finančno odgovorni za izgubo ali zlorabe podatkov strank.
Nekateri so skeptični, drugi pa še vedno ne vedo, kaj to sploh pomeni oziroma predstavlja. Mogoče se tistim, ki vedo za kaj gre, postavlja vprašanje, zakaj bi na primer pošto in dokumente selili v oblak, če sedanja ureditev čisto v redu funkcionira. Prav varnostna tveganja na tem mestu prestavijo jeziček na tehtnici. Kaj če pride do sesutja računalnika? Okvare diskov? Boste rekli, da imate na strežniku varnostne kopije? Kaj pa, če pride do požara ali kakšne druge katastrofe? Ko imamo vse podatke, ki jih potrebujemo za poslovanje podjetja shranjene na eni lokaciji, je lahko v takem primeru ogrožen obstoj podjetja. Seveda so to ekstremi, ampak pomislite, potreben je samo en tak dogodek in že lahko ostanete brez vsega.

Kako varna je vaša poslovna dokumentacija

V poslovnih dokumentih se nahaja večina vašega znanja, ki predstavlja neprecenljiv kapital. Nemalo je podjetij, ki razvojno, organizacijsko in drugo pomembno dokumentacijo, na primer pogodbe in ponudbe, hrani na diskih, brez nadzora nad uporabo. Ne samo, da je tak pristop tvegan s tehnološkega vidika, kaj lahko pride do zlorabe informacij zaradi nepooblaščenega dostopa in pomanjkanja pregleda nad tem, kdo, kdaj in zakaj je nek dokument uporabljal.
Vse te izzive, v resnici pa še veliko več, naslavljajo storitve Office 365 ter Kopine rešitve, kot je Urejeno.DOK (www.kopa.si/urejenodok). Poleg visoke razpoložljivosti, varovanja podatkov in dokumentov pred izgubo ter upravljanja pravic za njihovo uporabo, omogočajo vzpostavitev revizijsko sledljivih delovnih postopkov. S prenosom obdelave in hrambe dokumentov v oblak podjetjem zagotavljajo odpravo tveganj na različnih ravneh, od osnovnega tehničnega varovanja do poslovnih procesov in delovnih postopkov.

Preizkusite Office 365 funkcionalnosti brezplačno:
https://portal.office.com/partner/partnersignup.aspx?type=Trial&id=7592ffb5-3cec-46c5-9060-abd3e34b5502&msppid=510746

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)